PES: Srbiji potrebna jaka LSV da je približi EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izbori LSV | Subota, 08. 12. 2012. | Komentara: 0

PES: Srbiji potrebna jaka LSV da je približi EU

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine, zajedno sa Demokratskom strankom, koja je članica PES-a, predstavljaju značajan glas progresa u Srbiji.

LSV

Ovo je značajno, s obzirom na novu vladajuću većinu u zemlji, kako bi se izgradio jak opozicioni pokret sposoban da obezbedi solidnu, progresivnu, političku alternativu za građane Srbije – istakao je u svom pismu predsednik Partije evropskih socijalista Sergej Stanišev koje je uputio predsedniku LSV Nenadu Čanku.

On je naveo da je porodica Evropskih socijaldemokrata privrežena Ligi socijaldemokrata Vojvodine, Srbiji i zajedničkoj evropskoj budućnosti i naglasio da su Srbija i proces proširenja Evropske unije najvažnija pitanja njegovog mandata kao predsednika PES-a.

Stanišev je istakao da trenutna kriza koja pogađa Evropu traži zajednički trud za investiranje u društveni kapital, inkluzivan rast i bolje poslove. U svom pismu, predsednik PES-a je naglasio da Srbija danas treba politiku koja je progresivna kako bi sprovela potrebne reforme i napravila razliku za sve svoje građane na zajedničkom putu ka Evropi.

- Ovaj Kongres je prilika da se još više ojača dalje napredovanje Srbije. Srbiji je potreban ujedinjen progresivni pokret i jaka Liga socijaldemokrata Vojvodine kako bi se omogućile reforme i približila Srbiju još više Evropskoj uniji, našem  zajedničkom evropskom projektu – zaključio je Sergej Stanišev i dodao da je uveren da će u skorijoj budućnosti biti mnogo prilika za blisku saradnju LSV i Partije evropskih socijalista.

Zahvalnost na pozivu da prisustvuje Devetom kongresu LSV uputio je i predsednik PES grupe u Komitetu Regiona i predsednik nemačke zajednice u Belgiji Karl-Hajnz Lamberts. On je, nažalost, sprečen da prisustvuje Kongresu zbog ranije preuzetih obaveza u institucijama na nacionalnom i evropskom nivou.

- Želim Vam puno uspeha u radu Kongresa i unapred se radujem susretu sa Vama u skoroj budućnosti i uspešnom radu naše dve grupe – istakao je Karl-Hajnz Lamberts u svom pismu predsedniku LSV Nenadu Čanku.

(BILSV, 08.12.2012)



Izbori LSV | Subota, 08. 12. 2012. | Komentara: 0

Borba za Vojvodinu je beskompromisna

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine danas ponovo definiše svoju politiku i očekujem da će nakon ovog kongresa ton LSV postati oštriji, da će naša borba za Vojvodinu postati beskompromisna i da ovaj put zaista neće biti nikakvih odstupanja i nikakvih povlačenja – izjavila je danas portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.
 
Izbori LSV | Subota, 08. 12. 2012. | Komentara: 0

Danas IX Kongres LSV: Prvo, Vojvodina

NOVI SAD - Uz slogan “Prvo, Vojvodina “ i poruku “Novi početak” danas, sa početkom u 11 časova u Novom Sadu se održava IX Kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine, koji je i izborni.
Izbori LSV | Sreda, 28. 11. 2012. | Komentara: 0

Utvrđeni kandidati za IX Kongres LSV

NOVI SAD, 28. novembar – Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine utvrdio je sinoć listu kandidata za najviše stranačke funkcije na predstojećem IX Kongresu LSV, zakazanom za 8. decembar.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook