Utisci sa događaja: Diada 2018 - proslava Nacionalnog dana Katalonije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izbori LSV | Subota, 15. 09. 2018. | Komentara: 0

Utisci sa događaja: Diada 2018 - proslava Nacionalnog dana Katalonije

Ove nedelje, 11. septembra, delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine imala je čast da zajedno sa predstavnicima Evropske Slobodne Alijanse i političke stranke Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) učestvuje u proslavi Nacionalnog dana Katalonije.

LSV  

Diada je jedan od najznačajnijih festivala u Kataloniji, ne samo sa političkog, već i sa kulturnog i socijalnog aspekta. Ove godine Diadu su obeležile velike demonstracije i marš protiv represije od strane španske države. Kao članica Delegacije LSV, koja je posetila Barselonu, osetila sam veliki ponos, ali i tugu u ljudima kojima je oduzeto pravo na samoopredeljenje. Uprkos većem broju katalonskih političara koji su u zatvoru ili azilu, nedemokratskom ponašanju Španije i Evropske unije, stanovnici Katalonije su još jednom pokazali snagu da nastave svoju borbu za nezavisnost. Oko million ljudi učestvovalo je u šetnji za svoja nacionalna, socijalna i kulturna prava. 

Kao članica tima Evropske Slobodne Alijanse i Lige socijaldemokrata Vojvodine smatram da je najbolji pokazatelj pravne države poštovanje i puna realizacija ljudskih prava. Pravo na samoopredeljenje je osnovni uslov uvažavanja drugih ljudskih prava i sloboda, bilo da su ona kulturna, ekonomska, socijalna ili politička.  Pravo na samoopredeljenje je pravo na izbor sopstvene budućnosti. Prošle godine, na referendumu, stanovnici Katalonije su odlučili o svojoj budućnosti. Ove godine, mi smo učestvovali u njenom stvaranju. 

Naša poseta završila se posebnom zahvalnošću od strane predstavnika ERC ali i porukom da ne odustajemo od svoje borbe za autonomiju. Pred nama je težak put, ali ne treba da zaboravimo da nismo sami u tome!

Dejana Đurđević
Kandidatkinja za člana Glavnog odbora LSV  



Izbori LSV | Sreda, 21. 11. 2012. | Komentara: 0

Podrška Čanku, Stojšiću, Bogaroškom i Jovanoviću

SOMBOR – Na sinoćnjoj sednici Gradski odbor LSV Sombor se izjašnjavao o podršci kandidatima za predsednika, potpredsednike i članove Glavnog odbora LSV, koji će biti izabrani na predstojećem Kongresu stranke. Velikom većinom glasova prisutnih 25 članova Gradskog odbora podržana je kandidatura Nenada Čanka (23 glasa) za predsednika LSV.
Izbori LSV | Utorak, 20. 11. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Vojvodina je gurnuta pod tepih

ZRENJANIN – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je sinoć na sednici Gradskog odbora LSV Zrenjanin da Liga posle Kongresa, zakazanog za 8. decembar, mora imati jedan jedinstveni slogan: Novi početak.
Izbori LSV | Subota, 17. 11. 2012. | Komentara: 0

Bačka Topola izabrala kandidate za Kongres

BAČKA TOPOLA – Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Topola održao je sinoć sednicu na kojoj je glasao o kandidatima za predsednika, potpredsednike i članove Glavnog odbroa Lige o kojima će se odlučivati na predstojećem Kongresu stranke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook