Bešlin: Evropski sporazum za Kosovo je sporazum za mir

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 03. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Evropski sporazum za Kosovo je sporazum za mir

BEOGRAD - Istoričar dr Milivoj Bešlin smatra da događanja na sednici Skupštine Srbije potvrđuju da „živimo neprekidno u jednom rijaliti šou programu neprekidno“.

LSV

- Ovo je bila jedna parada populizma i kiča. Korišćene su teške, a prazne reči o temi koja je veoma važna za naše društvo i koja je suštinska. Ovo je neka vrsta vanrednog stanja koja pod ovom autoritarnom vlašću postoji već gotovo čitavu deceniju - istakao je Bešlin gostujući na N1.

Ukazuje i da opozicija reaguje na dva načina, i da se suštinski razlikuje.

- Bojim se da kolika je razlika između Evropske unije i režima u Kremlju, tolika je razlika i u opoziciji - kazao je Bešlin.

Bešlin je jedan od potpisnika dokumenta kojim je zatraženo od predsednika Aleksandra Vučića da prihvati sprazum EU.

- To je evropski sporazum i to je sporazum za mir. Kosovo je zamrznuti konflikt i svi nedavači Kosova moraju da kažu šta je opcija. Šta je alternativa mirovnom sporazumu? Alternativa je oružani sukob… I pošteno je reći: ‘Mi se protivimo sporazumu, mi želimo vojno rešenje’. Druga dobra tačka je evropska budućnost, ne Srbije i Kosova, već čitavog regiona - predočio je Bešlin.

(SzILSV, 03.02.2023)



Izjave | Subota, 14. 10. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Građani ne misle ništa dobro o naprednjacima

Komentarišući promociju novih članova Srpske napredne stranke, koji uglavnom dolaze iz sveta sporta i desnog bloka, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan kostreš kaže da svako ima pravo da se učlani kad hoće u koju god stranku.
Izjave | Sreda, 11. 10. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Odlaganje lokalnih izbora dokaz da SNS nije sigurna u pobedu u Novom Sadu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš ocenio je da su gotovo sve lokalne samouprave u Vojvodini ostavljene za izbore na proleće. I to bi, kako kaže bilo fer, ako bi se uz te lokalne izbore organizovali i pokrajinski. 
Izjave | Ponedeljak, 18. 09. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Šešeljev generalni sekretar i radikalska perjanica se ne mogu pobediti populizmom i nacionalizmom

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da su sada drugačije okolnosti nego 5. oktobra 2000. godine i da bi, svakako, opozicija prvo trebala da pobedi na izborima, pa tek onda da je, ukoliko za time bude bilo potrebe, brani na ulici.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook