Bešlin: Evropski sporazum za Kosovo je sporazum za mir

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 03. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Evropski sporazum za Kosovo je sporazum za mir

BEOGRAD - Istoričar dr Milivoj Bešlin smatra da događanja na sednici Skupštine Srbije potvrđuju da „živimo neprekidno u jednom rijaliti šou programu neprekidno“.

LSV

- Ovo je bila jedna parada populizma i kiča. Korišćene su teške, a prazne reči o temi koja je veoma važna za naše društvo i koja je suštinska. Ovo je neka vrsta vanrednog stanja koja pod ovom autoritarnom vlašću postoji već gotovo čitavu deceniju - istakao je Bešlin gostujući na N1.

Ukazuje i da opozicija reaguje na dva načina, i da se suštinski razlikuje.

- Bojim se da kolika je razlika između Evropske unije i režima u Kremlju, tolika je razlika i u opoziciji - kazao je Bešlin.

Bešlin je jedan od potpisnika dokumenta kojim je zatraženo od predsednika Aleksandra Vučića da prihvati sprazum EU.

- To je evropski sporazum i to je sporazum za mir. Kosovo je zamrznuti konflikt i svi nedavači Kosova moraju da kažu šta je opcija. Šta je alternativa mirovnom sporazumu? Alternativa je oružani sukob… I pošteno je reći: ‘Mi se protivimo sporazumu, mi želimo vojno rešenje’. Druga dobra tačka je evropska budućnost, ne Srbije i Kosova, već čitavog regiona - predočio je Bešlin.

(SzILSV, 03.02.2023)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook