Bešlin: Zapad je rešen da u svom dvorištu reši sve konflikte, Rusija dugo neće biti akter u međunarodnim odnosima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 07. 03. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Zapad je rešen da u svom dvorištu reši sve konflikte, Rusija dugo neće biti akter u međunarodnim odnosima

BEOGRAD – Istoričar dr Milivoj Bešlin, jedan od potpisnika apela za prihvatanje evro-američkog sporazuma o Kosovu, istakao je da nije siguran da je taj sporazum istorijska šansa koja se nalazi pred Srbijom, ali da je svakako reč o veoma važnom procesu koji se dešava.

LSV

– Na žalost mi živimo u istorijskim vremenima i svaka nam je nekako godina i svaki izbor istorijski, nisam siguran da je ovde reč o istorijskoj šansi, ali svakako jeste reč o jednom užasno važnom procesu koji se sada dešava. Dakle, mi vidimo finale zahvaljujući novim geopolitičkim okolnostima zbog kojih je došlo zbog ruske agresije na Ukrajinu, vidimo spremnost Zapada da ubrza rešavanje zamrznutog konflikta na Kosovu i činjenica da je Rusija, do agresije na Ukrajinu igrala odeđenu i ne tako malu ulogu u kosovskom sporu, odnosno u sporu između Srbije i Kosova, prestala da bude akter u međunarodnim odnosima. Dakle, ona je sada vinovnik jednog užasnog istrebljivačkog rata i izolovana je potpuno i verovatno još vrlo dugo neće biti akter u međunarodnim odnosima i Zapad je rešen da obezbedi bokove i da na neki način zatvori u svom dvorištu sve zamrznute konflikte – rekao je Bešlin u „Dnevniku“ televizije Nova.
 
(SzILSV, 07.03.2023) 



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook