Čanak: Medijska scena svedena na večnu morbidnost, vulgarnost i površnost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 04. 09. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Medijska scena svedena na večnu morbidnost, vulgarnost i površnost

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je zabranu emitovanja jutarnjeg programa televizije Pink u Crnoj Gori. 

LSV

Savet Agencije za elektronske medije Crne Gore zabranio je ovaj program na šest meseci zbog emisije „Novo vikend jutro“ u kojoj je voditeljka Jovana Jeremić razgovarala privatnim detektivom o navodnim uzrocima avgustovske tragedije na Cetinju, kojim je prekršena Konvencija o prekograničnoj televiziji, u delu koji se odnosi na obavezu poštovanja dostojanstva ljudskog bića i osnovnih prava drugih.

Čanak je istakao da ovakvu odluku pozdravlja jer je dizanje rejtinga kao cilj jutarnjeg programa dobilo potpuno novu dimenziju neukusa medijskim raskopavanjem još svežih grobova deset cetinjskih žrtava među kojima i dvoje dece.

– S druge strane, prikazivanje Cetinjana i Crnogoraca uopšte kao primitivne zajednice u kojoj je najveći problem krvna osveta i provincijalizam je najgrublja moguća uvreda Cetinju i čitavoj prijateljskoj Crnoj Gori – rekao je Čanak za Danas. 

On dodaje da činjenica da se se jutarnji program TV Pink i dalje, čak i bez opomene, emituje u Srbiji, govori o ovdašnjoj medijskoj sceni, koja je, kaže, svedena na večnu morbidnost, vulgarnost i površnost. Poručuje da ne može svaka tema biti materijal za rijaliti, ma koliko privlačila gledalište.

(SzILSV, 04.09.2022)



Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica proboja Sremskog fronta

NOVI SAD/ADAŠEVCI - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević i pokrajinska poslanica Marija Radojčić prisustvovale su danas obeležavanju 66. godišnjice proboja Sremskog fronta i položile venac na spomen obeležju u selu Adašavci, kod Šida.
Izjave | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Liga ima podršku za zakone o imovini i prihodima

BEOGRAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodna poslanica Aleksandra Jerkov, istakla je za list Danas da LSV za usvajanje Zakona o vraćanju imovine Vojvodini i lokalnim samoupravama i zakona o finansiranu pokrajine i lokalnih samouprava dobila podršku premijera Mirka Cvetkovića, ali i najveće partije vladajuće koalicije - Demokratske stranke.
Izjave | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina dobija saveznika u Beogradu

NOVI SAD - Komentarišući nacrt zakona o glavnom gradu, na osnovu kojeg bi republika trebalo da Beogradu ustupi tridesetak nadležnosti, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da će zahtevi za povećanje nadležnosti grada Beograda u značajnoj meri doprineti stabilizaciji autonomije Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook