Čanak: Ne postoje pravne prepreke za formiranje policijske uprave za Vojvodinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 03. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Ne postoje pravne prepreke za formiranje policijske uprave za Vojvodinu

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas za Blic da ne vidi u čemu je problem da se realizuje zahtev LSV oko formiranja kooordinatora između sedam vojvođanskih policijskih uprava i centrale MUP-a u Beogradu budući da, kako tvrdi, za to ne postoje ustavne i pravne prepreke.

Čanak ocenjuje da bi jedino mogao da bude problem u tome što za realizaciju tog zahteva nema političke volje i povodom toga najavljuje da će uskoro razgovarati sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem.

"Na tome insistiramo dugi niz godina. Ali, očigledno je da nema političke volje. A ako je već u pitanju politička volja, hajde da vidimo da li i dalje postoji višedecenijska paranoja od svega što dolazi iz Vojvodine " kaže Čanak. On dodaje da je o ovom zahtevu obavestio i premijera Mirka Cvetkovića. U LSV-u objašnjavaju da ne insistiraju na formiranju vojvođanske policije, nego da traže neku vrstu međuorgana vlasti koji bise bavio koordinacijom između sedam policijskih uprava u Vojvodini i Beograda. Time bi se, kažu, povećala efikasnost organa bezbednosti u pokrajini "koji za svaku ozbiljniju akciju moraju da traže saglasnost Beograda".

(BILSV, 01. 04. 2011.)




Izjave | Sreda, 25. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakon o imovini bi uskoro mogao u proceduru

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš izjavio je za dnašnji Dnevnik da očekuje da će do kraja ove nedelje biti okončane konsultacije o radnom tekstu zakona o javnoj svojini, te da bi potom za svega nekoliko dana mogao biti sačinjen tekst koji će biti prosleđen u proceduru.
Izjave | Utorak, 24. 05. 2011. | Komentara: 0

Žene u politici u Srbiji vrede jednako kao i muškarci

BEOGRAD - Narodna poslanica Lige socijaldemorkata Vojvodine Aleksandra Jerkov pozvala je danas ponovo poslanike Narodne skupštine republike Srbije da podrže amandman kojim se obezbeđuje 30 odsto žena u republičkom parlamentu.
Izjave | Utorak, 24. 05. 2011. | Komentara: 0

Uručene knjige školskim bibliotekama u Orlovatu i Farkaždinu

ZRENJANIN - Omladina Gradskog odbora LSV Zrenjanin i ove godine, u sklopu obeležavanja Svetskog dana knjige, organizovala je veliku akciju prikupljanja knjiga pod nazivom "Knjiga se srcem daje". Na taj način ponovo je stavljen akcenat na značaj razvijanja kulture čitanja kod dece osnovnoškolskog uzrasta. Knjige su ovih dana uručene Osnovnim školama "Uroš Predić" u Orlovatu i "Dositej Obradović" u Frakaždinu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook