Čanak: Putin vuče Srbiju u propast zajedno sa Rusijom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 21. 09. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Putin vuče Srbiju u propast zajedno sa Rusijom

NOVI SAD - Izjava ruskog predsednika Vladimira Putina, u kojoj tvrdi da redovno razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o ključnim pitanjima daljeg razvoja saradnje, samo pojačava sumnju Evropske unije u iskrenost Srbije na evropskom putu, rekao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 

LSV

- To Putin sračunato radi da bi što više odvojio Srbiju od evropskih saveznika, a sa druge strane presedan nezavisnosti Kosova obilato koristi kao argument nezavisnosti Donjecka i Luganska – kazao je Čanak za Danas.

On napominje da je Putin neprijatelj evropske Srbije i da je vuče u propast zajedno sa Rusijom. Čanak, ipak, konstatuje i da Putin nije jedini krivac, pre svega zato što je Vučić neodlučan.

- Vučić se tome nedovoljno odlučno suprotstavlja iz niza razloga od kojih su najznačajniji strah od ruske odmazde u slučaju punog okretanja Zapadu i neodlučnost i nejasne poruke Zapada u vezi pristupanja Srbije EU. Srbija zbog toga ne sedi više na dve stolice nego je razapeta uzmeđu dve politike koji se ubrzano udaljavaju - zaključuje Čanak. 

(SzILSV, 21.09.2022)




Izjave | Utorak, 29. 08. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vlastima lični interes važniji od stabilnosti društva

Nijedna odluka Aleksandra Vučića i njegovog režima neće uspeti da skrene pažnju od činjenice da se u našoj zemlji sve teže živi i da su građanke i građani Srbije spremni za promene, mišljenja je Bojan Kostreš, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani.
Izjave | Ponedeljak, 21. 08. 2023. | Komentara: 0

Marton: Susret Vučića i Orbana dobra prilika da uklone Hortijevu bistu iz parlamenta

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Aleksandar Marton istakao je da bi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić trebalo da iskoristi priliku da se tokom susreta sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom informiše o uklanjanju biste Mikloša Hortija iz parlamenta te države.
Izjave | Četvrtak, 03. 08. 2023. | Komentara: 0

Protivustavno i neprikladno da državni organi slave krsnu slavu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je to što je Vojska Srbije dobila i u utorak prvi put proslavila krsnu slavu još jedan dokaz da je u Srbiji sve moguće kada ste na vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook