Čanak: Tekstom o nameri da se Dečani pretvore u džamiju Politika dotakla dno

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 27. 07. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Tekstom o nameri da se Dečani pretvore u džamiju Politika dotakla dno

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak oštro je kritikovao beogradski list Politika zbog naslovne stranice na kojoj su objavili da „Dečani ne smeju da postanu džamija“.

LSV

- Ja sam naivno mislio da je Politika dotakla istorijsko dno devedesetih, ali ovo je još niže - napisao je Čanak na Tviteru.

On je ocenio da je takav članak, u svetlu „anticivilizacijskog pretvaranja“ muzeja (Aja Sofije u Istanbulu) u bogomolju, „zapaljivo i opasno poigravanje osećanjima sluđenih i prestrašenih ljudi, i može da napravi veliko zlo“.

- Pa, ovo je fenomenalno. Niko i nema nameru da Dečane pretvara u džamiju, ali, Unesko je zapadna podvala, a opet se udarilo na svetinje… Manipulacija sluđenošću na maksimumu - istakao je Čanak.

(SzILSV, 27.07.2020)




Izjave | Subota, 25. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Čim pomenem vojvođanske pare počnu napadi

NOVI SAD - Kada ja kažem, dobro, kako bi bilo da se vrate malo pare AP Vojvodini, njena imovina i tako dalje, onda počinju napadi. To je vele protivustavno. A jel u skladu sa Ustavom da državna preduzeća imaju svoju slavu " upitao je sinoć u emisji Problem na RTV Studio B, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Izjave | Subota, 25. 06. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Sve zavisi od toga kako ćemo odgovarati na zahteve EU

NOVI SAD - Kada je potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić rekao da možemo brže da pregovaramo od Hrvata za članstvo u EU, pretpostavljam da u to duboko veruje, jer EU i svi njeni zvaničnici ističu da Srbija ima veće administrativne kapacitete od Hrvata " izjavila je za današnju Pravdu portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.
Izjave | Subota, 25. 06. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Jeremić da nas demantuje delima

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine Vojvodine i potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević u izjavi za današnji Pres označila je ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića kao jednog od najodgovornijih što Vojvodina do sada još nije dobila kancelariju u Briselu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook