Čanak: Tražimo odgovornost Vlade Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Tražimo odgovornost Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražiće posebno zasedanje Skupštine Vojvodine na kojem će se raspravljati o "opstrukciji" rada pokrajinskog parlamenta koju je vršila Vlada Vojvodine, najavio je danas lider LSV Nenad Čanak.

Nenad Čanak

- Moramo vratiti dignitet pokrajinskoj skupštini, koja je očigledno u jednoj velikoj meri postala talac izvršne vlasti u Vojvodini. To je nedopustivo - rekao je Čanak za agenciju Beta, a prenosi RTV. Predsednik LSV je ocenio da se pokrajinska administracija od strane pojedinaca koristi pre svega za "ličnu promociju i marketing" i dodao da je rad te administracije u velikoj meri opterećen politikom. Čanak je upitao kako je moguće da Skupština Vojvodine zaseda samo dva puta godišnje.

- Onda se pojavila teza da pošto Skupština Vojvodine ne radi, treba je ukinuti. A onda je jasno da Vojvodini ne treba ni vlada. To je veoma opasan proces za Vojvodinu - rekao je Čanak. On je optužio Vladu Vojvodine da je neefikasna u strateškim stvarima vezanim za Pokrajinu, poput otvaranja kancelarije u Briselu i bržeg uključivanja Vojvodine u evropske ekonomske tokove. Podsetio je da je Vojvodina, od nekada najrazvijenijeg dela Srbije, prema najnovijim podacima Zavoda za statistiku Srbije, dospela na listu nerazvijenih područja. Čanak je optužio pokrajinsku vladu da je bila inertna i kada je u pitanju donošenje zakona o svojini, koji je, prema njegovim rečima, trebalo da bude usvojen još pre godinu i po.
(BILSV, 22 .09. 2011.)



Izjave | Utorak, 29. 06. 2021. | Komentara: 0

Saradnja zemalja regiona je jedina šansa za razvoj

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da sve zemlje regiona treba da sarađuju jer su upućene jedna na drugu. On je gostujući na televiziji Pink ocenio i da je incident u Predsedništvu Srbije, kada su funkcioneri Narodne stranke ušli u verbalni sukob sa predsednikom Srbije, pokazao da u našoj zemlji manjka pravih politika.
Izjave | Četvrtak, 24. 06. 2021. | Komentara: 0

Nenad Čanak za sledeću nedelju najavio posetu zemljama regiona

Liga socijaldemokrata Vojvodine je opozicija aktuelnom režimu od kad se pojavio jer je ceo koncept Srpske napredne stranke i njenih satelita uzurpacija svih segmenata društva, što je potpuno pogrešno, izjavio je predsednik LSV Nenad Čanak.
Izjave | Ponedeljak, 21. 06. 2021. | Komentara: 0

Rešenje za čitav region je ulazak u Evropsku uniju

Rat sa Kosovom i na Kosovu mora se završiti. Kad se završi taj rat onda tek možemo početi da razgovaramo. Ovako, ovo je sve nastavak rata drugim sredstvima, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je gostujući na televiziji K1 istakao da je rešenje da Srbija i Kosovo budu u jednoj zemlji – Evropskoj uniji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook