Ekstremno desne grupe instruirane iz Moskve rade na destabilizaciji Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 09. 07. 2022. | Komentara: 0

Ekstremno desne grupe instruirane iz Moskve rade na destabilizaciji Srbije

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozdravio je što su komunalne službe uklonile „Z“ simbole sa novosadskih fasada i mosta, koji su ispisani uoči održavanja muzičkog festivala Exit. On je pozvao na kažnjavanje onih koji su ispisivali ove simbole.

LSV

- Postoje kaznene odredbe za sve one koji na ovaj, ali i na druge načine ruže grad Novi Sad. Ono što je još bitnije od prekršajnih prijava je da se policija pozabavi sa time ko su pojedinci i organizacije koje ovo rade i sa kojim organizacijama iz inostranstva su ili nisu povezani - rekao je Marton za Radio Slobodna Evropa.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) nisu odgovorili na pitanje RSE da li policija traga za počiniocima.

- Sasvim je jasno da pojedinci ne mogu da urade toliki posao. Bilo je ispisano na desetine, čak i stotine mesta i to je jasan signal da iza toga stoji dobra organizacija iz pojedinih ekstremno desnih krugova, verovatno navezanih na određene službe Ruske Federacije - rekao je portparol LSV-a.

Reporter RSE je, osim ispisanih simbola, video i nekoliko muškaraca koji se šetaju centralnim ulicama Novog Sada u majicama sa slovom „Z“. Iste majice nosili su i učesnici proruskih protesta, koje su u Beogradu i drugim mestima više puta od početka invazije na Ukrajinu 24. februara, organizovale ekstremno desničarske organizacije. Srbija je među retkim državama u kojima su organizovani skupovi podrške Rusiji.

- Oni slovo Z često koriste kao oblik prikazivanja podrške Srbije Ruskoj Federaciji pred strancima i baš zato su verovatno i iskoristili Exit festival. U dobroj meri su u tome i uspeli - rekao je Aleksandar Marton.

 (SzILSV, 09.07.2022)



Izjave | Nedelja, 10. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović primio borce Prve i Druge vojvođanske udarne brigade

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović primio je danas u gradskom parlamentu delegaciju Sekcija boraca Prve i Druge vojvođanske udarne brigade. Jovanović je osmoro boraca Prve i Druge vojvođanske udarne brigade, povodom obeležavanja 68-godišnjice formiranja Prve vojvođanske udarne brigade. Ona je formirana na današnji dan - 11. aprila 1943. godine, a nekoliko dana posle nje, 20. aprila, i Druga vojvođanska udarna brigada.
Izjave | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Srbija ne prepoznaje manjine kao potencijal

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je danas da Srbija još ne prepoznaje manjine kao potencijal društva.
Izjave | Petak, 08. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović uručio pakete u naselju Bangladeš

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Centra za socijalni rad Gojko Vujnović posetili su danas, povodom Svetskog dana Roma posetili danas naselje Bangladeš i tom prilikom stanovnicima ovog romskog naselja uručili pakete pomoći. Nakon obilaska nekoliko porodica kojima je predao pakete, Jovanović je čestitao prisutnim članovima ove zajednice i svim građanima i građankama romske nacionalnosti Svetski dan Roma.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook