Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 07. 03. 2011. | Komentara: 0

Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) učestvovaće u razgovorima o eventualnim promenama u pokrajinskoj vladi kad bude obaveštena o tome šta se predlaže, izjavio je danas Tanjugu predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev.

On je rekao da je uveren u to da predsednik pokrajinske vlade ima "racionalan pristup" tom pitanju, dodajući da će se Bojan Pajtić "zaista baviti mogućnošću da ova vlada bude efikasnija, jer on nije čovek koji je spreman da kopira nekog ili nešto i nije neko ko podleže pritiscima".

Jakovljev, koji je i potpredsednik Vlade AP Vojvodine, smatra da efikasnost pokrajinske administracije mnogo više zavisi od "neispunjenih obaveza republičke vlade prema Vojvodini a ne od toga da li je Pajtić dobro skockao ekipu". LSV očekuje da se ubrzo po završetku rekonstrukcije Vlade Srbije otvore bitna pitanja koja se odnose na vojvođansku imovinu i prihode koji po tom osnovu proističu, u skladu sa odgovarajućim zakonima o prenetim nadležnostima pokrajini, pa će onda moći da se ozbiljnije razgovara o efikasnosti pokrajinske administracije, zaključio je Jakovljev.

(BILSV, 07. 03. 2011.)




Izjave | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Uskoro renovirana Petrovaradinska pijaca

NOVI SAD - Petrovaradinska pijaca uskoro će dobiti novi izgled, a njena rekonstrukcija trebalo bi da bude okončana za 30-ak radnih dana, najavljeno je tokom današnje posete predsednika Skupštine grada Aleksandra Jovanovića i direktora JKP "Tržnica" Dušana Bajića pijaci u Petrovaradinu.
Izjave | Subota, 30. 04. 2011. | Komentara: 0

Neophodan uslov za status kandidata i razvoj Srbije

NOVI SAD - Radna grupa za izradu zakona koji se tiče imovine i prihoda AP Vojvodine trebalo bi da u toku naredne sedmice ima prvi sastanak, na kome će i praktično krenuti s radom. Bojan Kostreš, predsednik radne grupe i zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, objašnjava za Danas da je reč o zakonu o javnoj svojini Republike Srbije, u okviru kojeg će biti delovi posvećeni Pokrajini.
Izjave | Petak, 29. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Poboljšanje životnog standarda preduslov za razvoj zemlje

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević čestitala je svim građanima i građankama Vojvodine 1. maj, Međunarodni praznika rada. Sedlarevićeva je istakla da se danas, na žalost, građanke i građani Vojvodine bore sa velikom stopom nezaposlenosti, ali isto tako i sa lošim položajem i niskim stepenom ostvarenosti prava onih koji su zaposleni.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook