Jerkov: Kvalitetniji zakon da se počelo na vreme

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Kvalitetniji zakon da se počelo na vreme

NOVI SAD - Na dnevnom redu aktuelnog zasedanje Skupštine Srbije nalazi se 17 zakonskih predloga i drugih akata, ali najveću pažnju javnosti ipak privlače predložene izmene Zakona o izboru narodnih poslanika, kojim se ukidaju blanko ostavke.

Kako navodi Dnevnik Liga socijaldemokrata Vojvodine neće davati amandmane na taj predlog. Portparolka LSV Aleksandra Jerkov ipak kaže za taj list da bi, da je ovaj posao na vreme započet, "verovatno mogao biti napravljen kvalitetniji zakon".

"To je moglo biti urađeno kroz izmenu celokupnog izbornog sistema, a sada kada se ovako kasno počelo i kada se došlo do toga da ne detektujemo probleme sami nego nam Evropska unija govori da takvu stvar treba da rešimo, ovakav predlog zaista jeste jedino rešenje " objašnjava Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 10.05.2011.)




Izjave | Sreda, 19. 10. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Devedesete nas drže za noge

ZRENJANIN - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, održao je večeras radni sastanak sa članovima Gradskog odbora LSV Zrenjanin, na kojem je bilo reči o aktuelnoj političkoj situaciji i predstojećim izborima.
Izjave | Sreda, 19. 10. 2011. | Komentara: 0

Niko neće morati da napusti svoju kuću zbog restitucije

BEOGRAD - Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, rekla je danas za Večernje novosti da je dogovor koji je postignut u vezi sa Zakonom o resituciji koristan, ali da LSV neće odustati od zahteva da parlament donese autentično tumačenje zakona o restituciji.
Izjave | Sreda, 19. 10. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Mađarska je pogrešno protumačila Zakon o restituciji

BUDIMPEŠTA - Na jučerašnjem sastanku Odbora za evropske poslove mađarskog parlamenta i Odbora za evrointegracije i međuregionalnu saradnju Skupštine AP Vojvodine još jednom je ponovljen stav zvanične Budimpešte da će blokirati kandidaturu Srbije ukoliko se ne izmeni zakon o restituciji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook