Jerkov: Novi Sad da pokaže da je tolerantan grad

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Novi Sad da pokaže da je tolerantan grad

NOVI SAD - Novi Sad ima priliku da pokaže kako je još tolerantan grad koji može da ima problem s onim što je na bilbordu, ali neće nasiljem reagovati na to " izjavila je za današnji Nacionalni građanski portparolka LSV Aleksandra Jerkov povodom bilborda, koji su se pojavili u Novom Sadu, a na kojima se dva muškarca odnosno dve žene zaklinju na vernost jedno drugom.

Nacionalni građanski piše da su plakati uz poruku "Upravo venčani" postavljeni u okviru izložbe na otvorenom u saradnji novosadskog Muzeja savremene umetnosti s austrijskim umetnicima koji su na ovaj način hteli da pozovu na dijalog o LGBT pravima, a li i dodaje da je posrednik u ovom poslu požurio da ih postavi jer je austrijski ambasador dolazio da pogleda izložbu. Jerkova, međutim, ne veruje u to da bilbordi imaju bilo kakve veze s posetom austrijskog ambasadora.

- Pozitivna je stvar što ti bilbordi nisu postali predmet političke debate ili vandalizma i iskreno se nadam da to nije tako zato što još nisu primećeni po Novom Sadu. Ne znam da li oni postoje i u drugim gradovima, ali ne verujem da imaju veze s posetom austrijskog ambasadora - rekla ona.

(BILSV, 31.03.2011.)
Izjave | Ponedeljak, 30. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Prihvatiti francusko-nemački predlog, EU nema alternativu

Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže za prihvatanje evropskog predloga o Kosovu, jer smatra da ulazak Srbije u Evropsku uniju nema alternativu, izjavio je predsednik LSV Bojan Kostreš i poručio da "između racija i emocija, moramo da izaberemo racio".
Izjave | Sreda, 25. 01. 2023. | Komentara: 0

SNS i SPS slepo podržavaju Vučića jer su podanici vladara, a boje se da će ih njegov odlazak uništiti

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da je Aleksandar Vučić autoritaran političar koji ne dopušta da bilo ko i bilo šta, pored njega, bude u centru pažnje.
Izjave | Četvrtak, 12. 01. 2023. | Komentara: 0

Marton : Vučić poslao sina u RS jer nema hrabrosti da kaže svoj stav

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao sina Danila na obeležavanje protivustavnog Dana Republike Srpske u Bosni i Hercegovini jer nema hrabrosti da jasno kaže svoj stav.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook