Jerkov: Novi Sad da pokaže da je tolerantan grad

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Novi Sad da pokaže da je tolerantan grad

NOVI SAD - Novi Sad ima priliku da pokaže kako je još tolerantan grad koji može da ima problem s onim što je na bilbordu, ali neće nasiljem reagovati na to " izjavila je za današnji Nacionalni građanski portparolka LSV Aleksandra Jerkov povodom bilborda, koji su se pojavili u Novom Sadu, a na kojima se dva muškarca odnosno dve žene zaklinju na vernost jedno drugom.

Nacionalni građanski piše da su plakati uz poruku "Upravo venčani" postavljeni u okviru izložbe na otvorenom u saradnji novosadskog Muzeja savremene umetnosti s austrijskim umetnicima koji su na ovaj način hteli da pozovu na dijalog o LGBT pravima, a li i dodaje da je posrednik u ovom poslu požurio da ih postavi jer je austrijski ambasador dolazio da pogleda izložbu. Jerkova, međutim, ne veruje u to da bilbordi imaju bilo kakve veze s posetom austrijskog ambasadora.

- Pozitivna je stvar što ti bilbordi nisu postali predmet političke debate ili vandalizma i iskreno se nadam da to nije tako zato što još nisu primećeni po Novom Sadu. Ne znam da li oni postoje i u drugim gradovima, ali ne verujem da imaju veze s posetom austrijskog ambasadora - rekla ona.

(BILSV, 31.03.2011.)




Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook