Jovanović razgovarao sa predstavnicima Liste za Rijeku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 17. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović razgovarao sa predstavnicima Liste za Rijeku

RIJEKA - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović sastao se juče u Rijeci sa predstavnicima Liste za Rijeku i sa potpredsednikom ove stranke Dankom Švorinićem, a razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji i Hrvatskoj.

Pored toga, Jovanović i Švorinić razgovarali su i o budućim izborima u obe države, izbornim zakonima, te decentralizaciji i vraćanju imovine i prihoda lokalnim samoupravama. Lista za Rijeku deluje kao regionalna politička stranka, na području grada Rijeke i opština riječkog prstena. Glavni dugoročni cilj, kako navode u ovoj stranci, jeste postizanje visokog nivoa fiskalne i samoupravne autonomije za Rijeku, ali se istovremeno zalažu i za regionalizaciju cele Hrvatske. Potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović, koji je i predsednik Skupštine Novog Sada, boravi u trodnevnoj poseti Rijeci, tokom koje će razgovarati i sa predsednicom Gradskog veća Rijeke Doroteom Pešić-Bukovac i zamenicima gradonačelnika Rijeke Željkom Jovanovićem te Miroslavom Matešićem.

(BILSV, 17. 04. 2011.)




Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook