Karađorđevići ne treba da žive u Dvorskom kompleksu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Karađorđevići ne treba da žive u Dvorskom kompleksu

BEOGRAD - Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine oštro se protive odredbi predloga zakona o dvorskom kompleksu, po kojoj će porodica prestolonaslednika Karađorđevića i dalje živeti na dvoru! Kako je danas za Kurir istakla portparolka i narodna poslanica Aleksandra Jerkov, Srbija nije monarhija pa je besmisleno da Karađorđevići bez ikakvih obaveza žive u Belom dvoru.

Ona je ponovila da će LSV glasati protiv tog zakona, ako ikad dođe na dnevni red Skupštine.

"Izričito smo protiv toga da Karađorđevići, bez ikakve naknade i obaveza, žive u dvorskom kompleksu! U predlogu zakona navodi se da oni samo imaju obavezu da se kao dobri domaćini ophode prema dvoru. A šta to znači dobri domaćini? To je relativna stvar " naglašava Jerkov. Ona dodaje da se u zakonu predviđaju brojne obaveze države, ali nijedna Karađorđevića. Na primedbu da je kraljevska porodica gradila dvor, ona kaže da nije sagrađen njihovim parama, već narodnim.

"Po toj logici, Titovim unucima trebalo bi da poklonimo Sava centar, pošto ga je Tito gradio " zaključila je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 11. 05. 2011.)
Izjave | Ponedeljak, 15. 07. 2024. | Komentara: 0

Projekat Jadar i rudarenje litijuma Rio Tinta nastavljeni u tajnosti

Komentarišući pomalo nezainteresovani osvrt Aleksandra Vučića na odluku Ustavnog suda, iako je danima bio najveći lobista Rio Tinta, član Predsedništva LSV – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da se predsednik Srbije, kao i uvek, krije iza drugih.

Izjave | Subota, 13. 07. 2024. | Komentara: 0

Vučić izmišlja neprijatelje, atentate, ličnu ugroženost ili ugroženost svoje porodice...

Aleksandar Olenik, advokat i član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da region želi uništenje Srbije, kaže da su „svi nacionalisti i agresori uvek izmišljali protivnike, ugroženost naroda ili moguće napade drugih država".
Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2024. | Komentara: 0

Vreme je da se okrenemo saradnji i reformi Srbije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš kaže za Danas da je ekspanzionizam kao koncept politička ideja koja se kao bumerang vrati onom narodu koji je pokreće na najgori mogući način.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook