Kostreš najavio da će se kandidovati za predsednika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 02. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš najavio da će se kandidovati za predsednika

NOVI SAD - Izborni kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine na kome će biti izabran novi predsednik, umesto Nenada Čanka, koji je odlučio da se povuče sa čela stranke, nakon 32 godine, zakazan je za 19. novembar. Prijava kandidatura je do 7. novembra, tako da se još ne zna ko će sve biti kandidati.

LSV

Dosadašnji generalni sekretar LSV Bojan Kostreš kaže za Danas da će se kandidovati za predsednika stranke, ali da je odluka na delegatima kongresa.

- Po našem Statutu bira se jedanaest članova Predsedništva. Četvoro sa najvećim brojem glasova delegata kongresa istovremeno su kandidati za predsednika stranke. Predsednika biraju delegati kongresa tajnim glasanjem, jednokružnim većinskim sistemom. U skladu sa Pravilnikom o kandidovanju. izabran je kandidat koji dobije najveći broj glasova - objašnjava Kostreš za Danas.

(SzILSV, 02.11.2022)



Izjave | Petak, 03. 03. 2023. | Komentara: 0

Evropski sporazum za Kosovo se ne može odbiti

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da evropskim sporazumom Kosova i Srbije niko nije pobedio. 
Izjave | Sreda, 01. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Sporazum je mirovni projekat koji omogućava evropsku budućnost i Kosova i Srbije

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je najvažnije da pregovori Beograda i Prištine u Briselu idu u smeru postizanja dogovora koji je obavezujući i koji će potpisati i primeniti obe strane. On je za „Danas“ istakao da je sporazum u suštini mirovni projekat koji omogućuje evropsku budućnost i Kosova i Srbije.
Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija treba da se bavi sobom, a ne avetima prošlosti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je predlog sporazuma o Kosovu mirovni projekat i da je on poslednja šansa da Srbija postane normalna država i da počne da se bavi sobom, svojim razvojem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook