Kostreš najavio da će se kandidovati za predsednika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 02. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš najavio da će se kandidovati za predsednika

NOVI SAD - Izborni kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine na kome će biti izabran novi predsednik, umesto Nenada Čanka, koji je odlučio da se povuče sa čela stranke, nakon 32 godine, zakazan je za 19. novembar. Prijava kandidatura je do 7. novembra, tako da se još ne zna ko će sve biti kandidati.

LSV

Dosadašnji generalni sekretar LSV Bojan Kostreš kaže za Danas da će se kandidovati za predsednika stranke, ali da je odluka na delegatima kongresa.

- Po našem Statutu bira se jedanaest članova Predsedništva. Četvoro sa najvećim brojem glasova delegata kongresa istovremeno su kandidati za predsednika stranke. Predsednika biraju delegati kongresa tajnim glasanjem, jednokružnim većinskim sistemom. U skladu sa Pravilnikom o kandidovanju. izabran je kandidat koji dobije najveći broj glasova - objašnjava Kostreš za Danas.

(SzILSV, 02.11.2022)



Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV insistira na otvaranju kancelarije Vojvodine u Briselu još od usvajanja Statuta

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je za današnju Pravdu da je LSV na otvaranju kancelarije u Briselu insistirala od usvajanja Statauta AP Vojvodine.
Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.
Izjave | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook