Kostreš: Došao đavo po svoje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 02. 07. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Došao đavo po svoje

NOVI SAD – Došao đavo po svoje. Ovako je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš prokomentarisao nalaz Demostata da u Srbiji Aleksandar Vučić uživa samo jedan odsto više poverenja od predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

LSV

– Dugogodišnja, gotovo histerična, rusofilija podržavana od političkog mejnstrima, koji pored vlasti obuhata i dobar deo opozicije, SPC i većine medija, sa jedne strane, i povlađivanje ekonomskim interesima Ruske Federacije, sa druge strane, recimo poklanjanje NIS-a i potpisivanje štetnog energetskog sporazuma, Srbiju je dovela u poziciju ruske gubernije. Posle zaklinjanja u bratsvo sa Rusijom i upornog odbijanja da Srbija krene put evropskih integracija stvoren je utisak da Srbija ne može bez Rusije, što nas je dovelo do toga da neki građani smatraju da je Putin bitniji od Vučića. Srbija mora odmah da prekine sa ovakvom politikom. Aleksandar Vučić mora prekinuti saradnju sa Putinom i nedvosmisleno se okrenuti EU integracijama i to ne zbog svog rejtinga nego zbog budućnosti Srbije – kazao je Kostreš za Danas.

(SzILSV, 02.07.2022)




Izjave | Subota, 16. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvođanska zastava viori se u Briselu

BRISEL - Juče je u Briselu vojvođanska zastava istaknuta zajedno sa zastavama drugih evropskih regija u sedištu nove evropske organizacije KEN (Naučno-ekonomska mreža), u kojoj je AP Vojvodina jedan od osnivača. Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i potpredsednica IO GO LSV Maja Sedlarević rekla je za Pravdu da je Liga veoma obradovana vešću da se vojvođanska zastava zaviorila ispred sedišta EU.
Izjave | Subota, 16. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš na čelu radne grupe za zakone o imovini i prihodima

NOVI SAD - Kako je danas objavio Dnevnik, pozivajući se na izvore u Vladi Srbije, radna grupa za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine formirana je juče, a za predsednika je imenovan zamenik lidera LSV i narodni poslanik Bojan Kostreš. Skupština Srbije i Vlada Vojvodine, kako saznaje taj list, ranije su odredile svoje predstavnike, a juče je to učinila i Vlada Srbije.
Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Dekoncentracija vlasti nije isto što i decentralizacija

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je danas da procesi decentralizacije, regionalizacije i ravnomeran regionalni razvoj nisu isto, nego tri različita komplementarna procesa, te da je dekoncentracija vlasti o kojoj se u poslednje vreme najviše govori tek jedan od brojnih segmenata decentralizacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook