Kostreš: Najvažnije postići političku saglasnost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 21. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Najvažnije postići političku saglasnost

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, koji je nedavno imenovan za predsednika Radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine, izjavio je jutros za RTS, povodom početka rada ove Radne grupe, da će oni dati sve od sebe da se zakon donese što pre.

- Mislim da nije toliki problem da se taj zakon napiše, mnogo je veći problem da se postigne politička saglasnost svih aktera unašem političkom životu, koji bi na kraju krajeva trebalo u Vladi i Skupštini da glasaju za taj zakon - rekao je on. Kostreš kaže da je na sebe i preuzeo ovu obavezu zato što veruje da zakon može da bude donet u što kraćem roku, ali nije želeo da licitira bilo kakvim rokovima i datumima.
Najavljujući današnji prvi sastanak Radne grupe, Kostreš je rekao da će on postaviti neka pravila po kojima će se raditi i da će predložiti članovima grupe da se dogovore koje će dosadašnje nacrte ovog zakona uzeti za dalji rad.

- Mislim da bi potpuno pogrešno bilo da pišemo novi nacrt kada već imamo nekoliko nacrta koje su pravile neke prethodne komisije kao i nekoliko stranačkih predloga. Svi su predlozi više nego dobrodošli " kaže Kostreš. Kako je rekao, on veruje da će "zanatski deo", biti vrlo brzo završen, a da nakon toga kreće političko usaglašavanje koje je do sada oduzelo mnogo vremena. Kostreš je ponovio da će on kao predstavnik Lige socijaldemokrata Vojvodine u radu ove grupe insistirati da se Vojvodini vrati sve ono što joj je oduzeto posle Miloševićevog puča 1988. godine.

- Jedan deo toga su železnica, putevi, pošta, telekom, lutrija, elektrodistribucija... Da se to, ako je moguće, odmah vrati Vojvodini -  rekao je on, dodajući da je svestan da u "ovom momentu ne postoji politička klima da se apsolutno sve za šta se LSV zalaže vrati AP Vojvodini".

- Mislim da je samo formiranje ove komisije, činjenica da će zakoni verovatno uskoro biti doneti i dobar pokazatelj da se Srbija kreće u onom pravcu koji je nama interesantan, a to je vraćanje imovine AP Vojvodini " zaključio je Kostreš. 

(BILSV, 21.04.2011.)




Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Potpredsednici LSV na komemoraciji u Adaševcima

ADAŠEVCI - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine koju su činili potpredsednici stranke Nada Lazić, Aleksandar Jovanović i Aleksandar Marton učestvovala je danas na komemorativnoj svečanosti povodom 66. godišnjice probijanja Sremskog fronta i tom prilikom položili venac na spomen obeležju u selu Adašavci, kod Šida.
Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Čapo: Traktor nije luksuz

ZRENJANIN - Neophodno je izmeniti odluku Vlade Republike Srbije u vezi sa registracijom traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina i LSV pokreće akciju u više od 200 vojvođanskih mesta gde će od građana zatražiti podršku za svoj zahtev da se registracija poljoprivrednih mašina plaća samo jednom, a ne svake godine " izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dejan Čapo.
Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina dobija saveznika u Beogradu

NOVI SAD - Komentarišući nacrt zakona o glavnom gradu, na osnovu kojeg bi republika trebalo da Beogradu ustupi tridesetak nadležnosti, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da će zahtevi za povećanje nadležnosti grada Beograda u značajnoj meri doprineti stabilizaciji autonomije Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook