Kostreš: Određenim strukturama smeta Martijev izveštaj

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 12. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Određenim strukturama smeta Martijev izveštaj

NOVI SAD - U Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope nastala je prava drama u četvrtak kada je deo poslanika tražio od izvestioca PS SE Dika Martija da odustane od istrage o trgovini organima na Kosovu, saznaje Pravda. Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže za taj list da je sasvim sigurno da izveštaj Martija zaista boli određene strukture, i da im taj izveštaj jako smeta.
- Određene strukture će pokušati da to zataškaju, ali s druge strane, siguran sam da će snaga evropskih institucija prevagnuti, i da će i Dik Marti, ali i mi ostali uspeti da se izborimo da se pokrene istraga " kaže Kostreš.

(BILSV, 12.03.2011.)




Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Dekoncentracija vlasti nije isto što i decentralizacija

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je danas da procesi decentralizacije, regionalizacije i ravnomeran regionalni razvoj nisu isto, nego tri različita komplementarna procesa, te da je dekoncentracija vlasti o kojoj se u poslednje vreme najviše govori tek jedan od brojnih segmenata decentralizacije.
Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Javni čas o antifašizmu i narodnooslobodilačkoj borbi

NOVI SAD - Javni čas o antifašizmu i narodnooslobodilačkoj borbi, kao i promocija publikacije "Rečnik NOB-a", održani su danas u Velikoj sali Skupštine grada. Javni čas, održan povodom obeležavanja 70-godišnjice od pokretanja antifašističke borbe u nekadašnjoj Jugoslaviji u Drugom svetskom ratu, otvorio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, rekavši da je "tema časa jedna od najvrednijih ideja u istoriji čovečanstva."
Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Potpredsednici LSV na komemoraciji u Adaševcima

ADAŠEVCI - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine koju su činili potpredsednici stranke Nada Lazić, Aleksandar Jovanović i Aleksandar Marton učestvovala je danas na komemorativnoj svečanosti povodom 66. godišnjice probijanja Sremskog fronta i tom prilikom položili venac na spomen obeležju u selu Adašavci, kod Šida.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook