Kostreš: Pogrešili smo, koalicija sa SNS nam nanela veliku štetu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 07. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Pogrešili smo, koalicija sa SNS nam nanela veliku štetu

NOVI SAD - Koalicija sa Srpskom naprednom strankom je Ligi socijaldemokrata Vojvodine nanela veliku štetu, ocenio je za N1 generalni sekretar LSV Bojan Kostreš.

LSV

- Izgubili smo glasače, članovi su se pasivizirali. Napravili smo grešku, moraćemo da pokažemo ljudima da smo ozbiljni i odlučni u promenama, da pokušamo da vratimo poverenje. Jasno nam je da to ne može preko noći - izjavio je Kostreš.

Posle Kongresa, koji je zakazan za 19. novembar, a na kojem će biti izabrano novo rukovodstvo stranke, trebalo bi da bude doneta i zvanična odluka o raskidu koalicije sa SNS-om u Novom Sadu, koja je ustanovljena 2016.

Kostreš dodaje da je ovaj potez trebalo povući mnogo ranije, ali se „pogrešno verovalo da se za dobrobit građana ipak nešto može postići ako ste u koaliciji, odnosno saradnji sa SNS-om na lokalnom nivou“. Nažalost, pokazalo se da ne može, kaže on, „pre svega zbog Aleksandra Vučića zbog kojeg je politička scena podeljena na nas i njih i više ne možete vrednosno biti na jednoj strani, a onda u koaliciji na drugoj“.

Kostreš u razgovoru za N1 naglašava da će glavni zadatak nove-stare Lige biti da se pozicionira kao građanska, proaktivna, proevropska stranka, stranka protiv mržnje i nacionalizma, za decentralizaciju i bolji život građana Vojvodine, koji sada imaju za 20.000 manju prosečnu platu nego građani Beograda. Prirodni saveznici LSV-a, dodaje Kostreš, su Pokret slobodnih građana, Ne davimo Beograd, Moramo.

- Srbiji je potrebna liberalno-građansko-levo-zelena koalicija. Bila bi šteta da se tako nešto ne napravi. Na političkoj sceni se moraju udružiti vrednosno bliske organizacije u borbi protiv aktuelnog režima i za demokratizaciju društva - kaže Kostreš.

(SzILSV, 07.11.2022)




Izjave | Nedelja, 24. 12. 2023. | Komentara: 0

Glasovi za SVM u južnoj Srbiji i Šumadiji veoma čudna pojava

Komentarišući činjenicu da je Savez vojvođanskih Mađara, na nedavno održanim izborima, dobio veliki broj glasova u Šumadiji, Mačvi, Sandžaku, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kaže da je to veoma čudna pojava i da je posle četiri stotine glasova za listu SVM u vranjskim selima ma izborima 2020. godine sve to pod poprilično velikim znakom pitanja.

Izjave | Sreda, 20. 12. 2023. | Komentara: 0

Marton: Glasači su rekli da se za Vojvodinu vredi boriti, a na lokalnim izborima nastavljamo raditi za bolji život svih Vojvođana

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da je ovako loš rezultat stranke na pokrajinskim izborima bio očekivan zbog više faktora. LSV-Vojvođani prvi put, posle 27 godina, neće imati svoje predstavnike u Skupštini AP Vojvodine.
Izjave | Sreda, 06. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučićeva poseta kol-centru je marketinški trik

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je poruka Aleksandra Vučića posetom kol-centru SNS poruka jasna.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook