Kostreš: Putinovska Rusija nije prijatelj Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 07. 09. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Putinovska Rusija nije prijatelj Srbije

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ističe da je emisija „Srbija: Znaci rata“, koju je ovih dana emitovala ruska državna televizija Raša tudej, tipična ratnohuškačka propaganda.

LSV

U dokumentarnoj emisiji o Kosovu i Metohiji, pod nazivom „Srbija: Znaci rata“, konflikt je predstavljen kao jedino pravo rešenje. Dominiraju sagovomici poput desničara Miše Vacića, Damjana Kneževića iz Narodnih patrola, ali i ruskog ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka. 

- Raša tudej je propagandistički alat Putinovog režima i zato me takva emisija ne čudi. Čudi me što nisu zabranjeni kao u celoj EU. Aleksandar Vučić, ako do sada nije znao, a sumnjam da nije, mora razumeti da mu putinovska Rusija nije prijatelj, a da će se svako zveckanje oružjem najpre i najviše obiti o glavu Srbiji - kaže Kostreš i dodaje da Srbija i Kosovo treba da sagledaju realnost, a da je jedina šansa za sve nas odustajanje od zamrznutog konflikta, uz ubrzanje EU integracija. 

(SzILSV 07.09.2022)



Izjave | Subota, 11. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti jedan od faktora promene vlasti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je jedan od razloga što još nisu raspisani pokrajinski izbori to što naprednjaci nisu sigurni u pobedu u Vojvodini.
Izjave | Utorak, 07. 11. 2023. | Komentara: 0

Beograd i Vojvodina mogu da naprave promenu u Srbiji

Upitan da prokomentariše negativnu kampanju režimskih medija i vlasti protiv Vladimira Obradovića, kandidata za gradonačelnika liste „Srbija protiv nasilja“, predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da je „očekivana pobeda opozicije u Beogradu, početak rušenja režima Aleksandra Vučića“.
Izjave | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Pastor najviše učinio na popravljanju odnosa Srbije i Mađarske, izbore će raspisati novi predsednik Skupštine Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je smrt predsednika Saveza vojvođanskih Mađara i Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora veliki gubitak za njegovu porodicu, ali i politiku u Vojvodini, naročito za SVM. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook