Kostreš: Ruski obaveštajci, proterani iz EU, nisu dobrodošli u Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 15. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ruski obaveštajci, proterani iz EU, nisu dobrodošli u Srbiju

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da otkriće Radija Slobodna Evropa da se u Srbiji nalaze ruske diplomate, proterane iz Evropske unije (EU) i povezane sa obaveštajnim službama pokazuje koliko je Srbija daleko od Evrope.

LSV

Radio Slobodna Evropa (RSE) objavio je 13. marta istraživanje u kojem se navodi da je najmanje trojica ruskih diplomata koji su trenutno u diplomatskoj misiji u Srbiji prethodno proterano ili stavljeno na crnu listu u zemljama EU. Dvojica njih povezana su sa ruskim obaveštajnim službama.

- Moram da priznam da sam veoma tužan jer je Srbija spremna da prihvati ovakve ljude (proterane ruske diplomate iz EU, prim. aut.) i da im pruži gostoprimstvo. Da li ne postoji politička volja ili Srbija nema ni snage ni hrabrosti da to uradi, ne znam, ali u svakom slučaju trebalo bi da kažemo jasno i precizno da ti ljudi nisu dobrodošli u Srbiju - rekao je Kostreš za RSE.

On navodi i da je Srbija od posebnog interesa za Rusiju i da „instaliranjem ruskih obaveštajaca u Srbiji“ Rusija pokušava da, kako je naveo, pojača pritisak na rukovodstvo Srbije da ne prihvati evropski plan za Kosovo.

(SzILSV, 15.03.2023)




Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook