Kostreš: Sporazum je mirovni projekat koji omogućava evropsku budućnost i Kosova i Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 01. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Sporazum je mirovni projekat koji omogućava evropsku budućnost i Kosova i Srbije

BEOGRAD / NOVI SAD – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je najvažnije da pregovori Beograda i Prištine u Briselu idu u smeru postizanja dogovora koji je obavezujući i koji će potpisati i primeniti obe strane. On je za „Danas“ istakao da je sporazum u suštini mirovni projekat koji omogućuje evropsku budućnost i Kosova i Srbije.

LSV

- Različite interpretacije su odraz drugačije postavljenih prioriteta, ali je jasno da će se na kraju desiti potpisivanje. Kosovo je još od 1999. godine faktički nezavisno od Srbije i to je realnost koju naši građani moraju prihvatiti. Ne možemo živeti od mitova i prošlosti, već moramo da rešimo višedecenijski problem i idemo dalje - objašnjava sagovornik Danasa.

Prema njegovim rečima, Vučić je načinom kojim je vodio državu sebe doveo u poziciju da mu je svejedno da li će odluku saopštiti u parlamentu ili Pinku, tj. RTS-u.

- Višegodišnje obesmišljavanje institucija mu se sada vraća kao bumerang. Naravno da bi bilo važno da parlament o ovome odlučuje, ali ta odluka bi dovela samo do podele odgovornosti, a nikako do šanse da parlament odlučuje. Jer, u ovom sazivu većina glasa kako joj se naloži - zaključuje Kostreš.

(SzILSV, 01.03.2023)



Izjave | Sreda, 12. 07. 2023. | Komentara: 0

U Srbiji su zakoni i dobrosusedski odnosi iza ličnih interesa

Upitan da prokomentariše neizručenje Svetozara Marovića Crnoj Gori, a o čemu su pitani i predsednici Crne Gore i Srbije Jakov Milatović i Aleksandar Vučić prilikom nedavnog susreta, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš je rekao da je takva situacija neverovatna.
Izjave | Utorak, 27. 06. 2023. | Komentara: 0

Marton: Vučić svojim istupima produbljuje podele u našem društvu

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je za zrenjaninsku KTV da su građani sa pravom veoma nezadovoljni  i da je to razlog zašto već nedeljama protestuju. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook