Kostreš: Ulazak u EU značio bi bolji i kvalitetniji život građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 07. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ulazak u EU značio bi bolji i kvalitetniji život građana

ZRENJANIN / NOVI SAD – Prihvatanje francusko-nemačkog plana o Kosovu za građane i građanke Srbije značilo bi bolji i kvalitetniji život i evropske integracije, izjavio je za zrenjaninsku KTV predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- To znači da bi pitanje pijaće vode, ne samo u Zrenjaninu nego u svim delovima Vojvodine u kojima nema zdrave i dobre pijaće vode, moglo da bude rešeno. Bilo bi rešeno i pitanje kvalitetnog vazduha sa kojim imamo sve više problema, zatim pitanja kao što je da vozovi iskaču iz šina, da imamo uništenu i devastiranu putnu i železničku infrastrukturu. To su sve stvari koje bi bile rešavane i omogućile bi bolji i kvalitetniji život stanovnika i Vojvodina i čitave Srbije – istakao je on. 

Kostreš je ukazao i da su subvencije za poljoprivrednike po hektaru nekoliko desetina evra, a u zemljama u okruženju koje su članice Evropske unije su oko 300 evra. 

- To su konkretne stvari koje će omogućiti bolji ikvalitetniji život našim ljudima. Da ne govorim o tome da su najveći donatori i investitori u Srbiji članice EU. Mi moramo da kažemo da želimo da živimo dobro, kvalitetno. Ljudi se sećaju kako smo mi u Zrenjaninu živeli osamdesetih godina, a kako se živelo u Temišvaru i Segedinu. Danas su Temišvar i Segedin ono što je Zrenjanin bio devedesetih godina. To je najkonkretniji primer šta znači kada neka zemlja uđe u Evropsku uniju – zaključio je Kostreš.

(SzILSV, 07.02.2023)



Izjave | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Nema menjanja dnevnog reda

NOVI SAD - Odložena sednica Skupštine grada zakazana je za petak, ali za javnost ostaje nepoznanica da li će zasedanja i biti jer, prema poslednjim informacijama, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) ne odustaju od mandata Vere Kopicl, pise Nacionalni građanski.
Izjave | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Amandman LSV omogućava osnivanje Komisije za lustraciju

BEOGRAD - Narodna skupština Republike Srbije usvojila je amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine na Zakon o ministarstvima, kojim je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu obavezano na formiranje i obezbeđivanje uslova za rad i položaj Komisije za ispitivanje odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatije kao Komisija za lustraciju.
Izjave | Nedelja, 27. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak i Cvetković se dogovorili oko izrade zakona o imovini Vojvodine

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se danas sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem u Beogradu kako bi razgovarali o usvajanju zakona o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava, kao i finansiranju Pokrajine. Nakon razgovora, Čanak je novinarima rekao da je, nakon što je završena rekonstrukcija Vlade, vreme da i pitanja imovine pokrajine dođu na dnevni red i naglasio da su za Vojvodinu značajna tri zakona: Zakon o imovini Vojvodine, Zakon o imovini lokalne samouprave i Zakon o finansiranju Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook