LSV traži izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 10. 04. 2011. | Komentara: 0

LSV traži izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenuće u narednih nekoliko dana inicijativu kojom će tražiti od Vlade Srbije da hitno ukine odredbu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima na osnovu koje su poljoprivrednici obavezni da svake godine registruju traktore i ostala poljoprivredna vozila, istakla je danas portparolka LSV Aleksandra Jerkov.

Ona je na konferencij za novinare navela da su poljoprivrednici u veoma lošem položaju uprkos najavama privrednika i zvaničnika vlade da je poljoprivreda jedna od šansi da Srbija izađe iz krize.

"Poljoprivrednici u Srbiji dobijaju mnogo manje subvencije nego poljoprivrednici u zemljama u regionu, što rezultira manjom produktivnošću i lošijim uslovima rada. Situacija je takva da svake godine imamo sve manje i manje registrovanih poljoprivrednih domaćinstava i smatramo da bi ovaj dodatni namet doveo do pogoršanja loše situacije i prouzrokovao još veće smanjenje broja poljoprivrednih domaćinstava " navela je Jerkova.

Traktor nije luksuz, već sredstvo za rad

Aleksandra Jerkov ističe da traktori nisu luksuz niti prevozno sredstvo poput automobila, već sredstvo za rad, zbog čega se ni njihova registracija ne može tretirati kao registracija automobila i meriti po "kubikaži".

"Procena je da naši poljoprivrednici poseduju oko 64.000 traktora, koji rade u 242.000 registorvanih poljoprivrednih domaćinstava i smatramo da ovaj namet koji državi ne obezbeđuje mnogo priliva u budžet, a poljoprivrednicima predstavlja zaista veliki trošak, mora i može da bude ukinut " navela je Jerkova. Dodala je da LSV nije protiv toga da se i  dalje obavljaju tehnički pregledi traktora, kao što je bio slučaj i ranije

"Zbog toga ćemo mi u više od 200 vojvođanskih mesta kroz  razgovor sa poljoprivrednicima zahtevati njihovu podršku za skidanje ovog dodatnog troška " navela je Jerkova dodajući da će zatim inicijativa sa potpisima biti odneta u Ministarstvo poljoprivrede i u MUP, koji je nadležan za registraciju vozila.

Gradjani ne smeju da trpe

Komentarišući najnovije nesuglasice u vladajućoj koaliciji u Novom Sadu i probleme u radu lokalne skupštine, Jerkova je rekla da nije tajna da G17 plus ima dosta problema da zadrži ljude u svojoj stranci, ali da to nikako ne sme opterećivati građane.

"Problemi jedne stranke ne mogu postati problemi građana Novog Sada i niko nema pravo, pa ni Maja Gojković ni Mlađan Dinkić da na takav način uzurpiraju rad grada " rekla je Jerkova, a zatim ocenila da je današnja poseta ambasadorke SAD Novom Sadu koincidencija. Portparolka LSV je rekla i da najavljena akcija prikupljanja potpisa poljoprivrednika nema veze sa izbornom kampanjom, te da u vladajućoj koaliciji još nije bilo zvaničnih razgovora o vanrednim izborima.

"Planirano je da izbori budu održavani redovno, odnosno na proleće naredne godine. Međutim, ukoliko bude dogovora u vladajućoj koaliciji da oni budu održani ranije, Liga nije stranka koja bi sprečavala održavanje izbora i ranije " zaključila je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 08. 04. 2011.)




Izjave | Sreda, 12. 07. 2023. | Komentara: 0

U Srbiji su zakoni i dobrosusedski odnosi iza ličnih interesa

Upitan da prokomentariše neizručenje Svetozara Marovića Crnoj Gori, a o čemu su pitani i predsednici Crne Gore i Srbije Jakov Milatović i Aleksandar Vučić prilikom nedavnog susreta, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš je rekao da je takva situacija neverovatna.
Izjave | Utorak, 27. 06. 2023. | Komentara: 0

Marton: Vučić svojim istupima produbljuje podele u našem društvu

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je za zrenjaninsku KTV da su građani sa pravom veoma nezadovoljni  i da je to razlog zašto već nedeljama protestuju. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook