LSV-u dva resora u Vladi AP Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 11. 07. 2012. | Komentara: 0

LSV-u dva resora u Vladi AP Vojvodine

NOVI SAD – Nova Vlada AP Vojvodine izglasana je danas u pokrajinskom parlamentu, a činiće je Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka i Savez vojvođanskih Mađara.

LSV

Prema rečima šefice poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Maje Sedlarević, Vlada je formirana nakon dugih pregovora tokom kojih su postignuti zadovoljavajući rezultati, a LSV je dobila i garancije da će biti ispunjeni principi na kojima traži da počiva rad Vlade APV.
– Iskreno verujem da će ova vlada imati još bolje rezultate od prethodnih i da će naši novi pokrajinski sekretari opravdati poverenje koje im je stranka pružila i na najbolji mogući način afirmisati oblasti za koje su resorno zaduženi – istakla je Sedlarevićeva. Liga socijaldemokrata Vojvodine ima dva člana u novoj vojvođanskoj vladi: Slaviša Grujić je zadužen za informisanje i kulturu, a Marinika Čobanu za sport i omladinu. Sedlarevićeva navodi da će Liga socijaldemokrata Vojvodine, pre svega, nastaviti da insistira na obeštećenju AP Vojvodine zbog privatizacije Naftne industrije Srbije.
– Takođe, očekujemo da se započne rad i na izradi Zakona o finansiranju nadležnosti APV, ali i ostalih neophodnih pravnih akata za nesmetano funkcionisanje, ne samo pokrajinske administracije, nego Autonomne pokrajine Vojvodine uopšte – dodala je Maja Sedlarević.

(BILSV, 11. 07. 2012.)



Izjave | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Konsultacije sa Cvetkovićem, očekujem izmene zakona

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će u narednih nekoliko dana imati konsultacije sa premijerom Mirkom Cvetkovićem o usvajanju Zakona o javnoj svojini od kojih će zavisiti hoće li LSV u Skupštini Srbije podržati taj važan evropski zakon.
Izjave | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Ligin amandman omogućuje više imovine za Vojvodinu

BEOGRAD - Narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov optužila je danas, tokom skupštinske rasprave o amandmanima na Predlog zakona o javnoj svojini Savez vojvođanskih Mađara (SVM) da izaziva krizu Vlade, komentarišući ocenu poslanika te stranke Pastora Balinta kojij je rekao da je skandalozno što je usvojen jedan od amandmana LSV na taj zakon.
Izjave | Sreda, 21. 09. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Da Srbija ima jaču kičmu, uskratila bi gostoprimstvo Konuzinu

NOVI SAD - Da Srbija ima jaču diplomatsku kičmu, ruskom ambasadoru bi moralo biti uskraćeno gostoprimstvo, jer je to taj rang diplomatskog skandala - izjavio je u intervjuu za NIN predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, čiji jedan deo prenosi Blic.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook