Marton: Čanak ostaje sa nama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 21. 09. 2022. | Komentara: 0

Marton: Čanak ostaje sa nama

NOVI SAD - Portparol LSV Aleksandar Marton kaže da Liga uvažava odluku Nenada Čanka, da se on povuče sa čela, ali da on svakako ostaje sa ligašima. Podseća da je Čanak i dalje pokrajinski poslanik.

LSV

- Za njega ima puno mesta i prostora u stranci, a znajući Nenada, sve što novo rukovodstvo bude očekivalo od njega, neće biti problem da on to ispuni. Čanak je, pre svega, branio Vojvodinu od fašizma, ratničkih politika i nacionalizma i uspeo je da reč „Vojvodina“ zadrži u orbiti. Da nije bilo LSV devedesetih, verujte, pitanje je da li bi ostalo „a“ od autonomije. Time je Čanak zavredio poštovanje svih iz Lige, demokratske Srbije, ali i šire. Podsetimo, nagradu za mir dobio je od Vilija Branta, kancelara Nemačke, 1992. godine - izjavio je Marton za Danas.

On kaže i da je rano još govoriti o mogućim novim imenima na čelu partije, uskoro kreće kandidacioni proces, te ohrabruje sve ligaše da se kandiduju i za Predsedništvo i za Glavni odbor LSV.

(SzILSV, 21.09.2022)



Izjave | Četvrtak, 28. 04. 2011. | Komentara: 0

Jakovljev: Očekujem veća ovlašćenja Vlade Vojvodine u Elektrovojvodini

NOVI BEČEJ - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je danas da očekuje da će nova zakonska rešenja koja su u pripremi omogućiti veći uticaj pokrajinske vlade u javnom preduzeću Elektrovojvodina.
Izjave | Ponedeljak, 25. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Nikolićev štrajk je bio falsifikat od samog početka

BEOGRAD - Priča o štrajku glađu i žeđu Tomislava Nikolića od samog početka je bila falsifikat, jer u svemu tome nije bilo nikakve ideje, smisla, razloga, programa ili koncepta, ocenio je sinoć u Utisku nedelje lider LSV Nenad Čanak. On je podsetio da radikali nikada ne umiru za svoje ciljeve, već da u smrt teraju druge, te da je isti epilog sa štrajkom glađu do smrti bio i u slučaju štrajka Nikolićevog bivšeg šefa Vojislava Šešelja.
Izjave | Petak, 22. 04. 2011. | Komentara: 0

Baćanović: Čađ je najveći zagađivač vazduha u Srbiji

BEOGRAD - Čađ iz kućnih ložišta je najveći zagađivač vazduha u Srbiji, izjavila je danas medijima pomoćnica ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje Danica Baćanović povodom Dana planete Zemlje. Ona i dodala da je taj problem najizraženiji u Užicu. Baćanovićeva je navela da je i saobraćaj jedan od glavnih zagađivača vazduha u Srbiji i da je taj problem delimično rešen prestankom proizvodnje benzina sa visokim sadržajem olova.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook