Marton: Država treba da zabrani koncert Baje Malog Knindže

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 18. 11. 2022. | Komentara: 0

Marton: Država treba da zabrani koncert Baje Malog Knindže

NOVI SAD – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da Mirko Pajčin, poznat pod pseudonimom Baja Mali Knindža, predstavlja jedan od simbola propadanja društva. Na pitanje Radija Slobodna Evropa da li je njegova stranka pokrenula pitanje održavanja Bajinog koncerta u Novom Sadu, Marton je rekao da LSV teško može da utiče na to.

LSV

- LSV ima ograničeno učešće u vlasti u Novom Sadu. Ono se odnosi samo na jedan segment, odnosno na jednog člana gradskog veća. Teško da mi u ovom trenutku, nažalost, možemo da utičemo na to - izjavio je.

On je dodao da je u ovom slučaju trebalo da reaguje i država Srbija.

- Činjenica je da se radi o pevaču, ako se to uopšte može nazvati pevačem, koji već decenijama – od ranih devedesetih godina - širi versku, nacionalnu i svaku drugu mržnju, veliča osuđene ratne zločince i širi nacionalističku mitomaniju - ocenio je Marton.

Dodaje i da se takvi koncerti dopuštaju jer „vlasti ne žele da se zamere desnom biračkom telu i da reaguju na te pojave“.

(SzILSV, 18.11.2022)




Izjave | Sreda, 12. 07. 2023. | Komentara: 0

U Srbiji su zakoni i dobrosusedski odnosi iza ličnih interesa

Upitan da prokomentariše neizručenje Svetozara Marovića Crnoj Gori, a o čemu su pitani i predsednici Crne Gore i Srbije Jakov Milatović i Aleksandar Vučić prilikom nedavnog susreta, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš je rekao da je takva situacija neverovatna.
Izjave | Utorak, 27. 06. 2023. | Komentara: 0

Marton: Vučić svojim istupima produbljuje podele u našem društvu

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je za zrenjaninsku KTV da su građani sa pravom veoma nezadovoljni  i da je to razlog zašto već nedeljama protestuju. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook