Marton: Naprednjaci su nacionalisti i putinofili, ne delimo vrednosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 13. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Naprednjaci su nacionalisti i putinofili, ne delimo vrednosti

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine sa Srpskom naprednom strankom ne deli isti vrednosni sistem i to je sasvim jasno, poručuje za 021.rs portparol LSV Aleksandar Marton.

LSV

Prema njegovim rečima, LSV je nakon nedavno održanog Kongresa krenula putem obnove.

- Oni su nacionalisti, centralisti i rusofili, odnosno putinofili. Mi smo za punu autonomiju Vojvodine, EU i građansko društvo - navodi Marton stav Lige o Srpskoj naprednoj stranci.

Kako dodaje, LSV je jesenas raspuštanjem novosadskog odbora jasno ukazala na to da nije zadovoljna koalicijom u Novom Sadu. 

- Izvršni odvor LSV će uskoro raspisati izbore i za novi novosadski odbor i on će doneti odluku o raskidu koalicije. Očekujemo da će svi naši kadrovi biti razrešeni na sledećoj sednici Skupštine grada Novog Sada - navodi portparol LSV za 021.rs. 

(SzILSV, 13.02.2023)



Izjave | Nedelja, 30. 07. 2023. | Komentara: 0

Izbori na svim nivoima u istom danu su katastrofa za demokratiju

Najnovije licitiranje sa datumom izbora i najava predsedsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se glasati na svim nivoima, prema mišljenju Aleksandra Martona, portparola Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođana, još je jedan u nizu primera izostanka demokratskih procesa u našoj zemlji.
Izjave | Četvrtak, 27. 07. 2023. | Komentara: 0

Ponosna sam na Zrenjanince što ponosno hodaju bez straha

Zrenjanin je među prvima krenuo u protestne šetnje. Protesti su početak promena u Zrenjaninu. Bila sam jako ponosna u tim prvim nedeljama na svoje Zrenjanince. Šetali smo po kiši kakvu ja u životu nisam doživela. Ali niko nije odustajao, svi su ponosno hodali.
Izjave | Petak, 21. 07. 2023. | Komentara: 0

Marton: SVM odgovoran za drastično smanjenje broja Mađara u Vojvodini

Portparol Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kritikovao je danas visokog funkcionera Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balinta Pastora i rekao da je politika te stranke kriva „što se broj Mađara u Vojvodini drastično smanjio“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook