Marton: Naprednjaci su nacionalisti i putinofili, ne delimo vrednosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 13. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Naprednjaci su nacionalisti i putinofili, ne delimo vrednosti

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine sa Srpskom naprednom strankom ne deli isti vrednosni sistem i to je sasvim jasno, poručuje za 021.rs portparol LSV Aleksandar Marton.

LSV

Prema njegovim rečima, LSV je nakon nedavno održanog Kongresa krenula putem obnove.

- Oni su nacionalisti, centralisti i rusofili, odnosno putinofili. Mi smo za punu autonomiju Vojvodine, EU i građansko društvo - navodi Marton stav Lige o Srpskoj naprednoj stranci.

Kako dodaje, LSV je jesenas raspuštanjem novosadskog odbora jasno ukazala na to da nije zadovoljna koalicijom u Novom Sadu. 

- Izvršni odvor LSV će uskoro raspisati izbore i za novi novosadski odbor i on će doneti odluku o raskidu koalicije. Očekujemo da će svi naši kadrovi biti razrešeni na sledećoj sednici Skupštine grada Novog Sada - navodi portparol LSV za 021.rs. 

(SzILSV, 13.02.2023)



Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina je spona između Srbije i zemalja regiona

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine održana je danas prezentacija nordijskog modela saradnje između država i regiona, u organizaciji Igmanske inicijative u Srbiji, a uz podršku potpredsednice Skupštine AP Vojvodine Maje Sedlarević. Otvarajući ovaj skup, Sedlarevićeva je istakla da Vojvodina, osim što predstavlja "Evropu u malom", kao multikulturalna, multinacionalna i višejezična regija, predstavlja i sponu između Srbije i zemalja iz regiona.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook