Mladić nije nikakav heroj. On je zločinac!

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Subota, 20. 11. 2021. | Komentara: 0

Mladić nije nikakav heroj. On je zločinac!

SARAJEVO - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak kaže da su građani Srbije došli u poziciju da, kao oblik dokazivanja ultradesničara, na sve strane gledaju murale zločinca Ratka Mladića.

LSV

- Pa to je bezobrazluk. Ubica i ratni zločinac, osuđen za genocid treba da nas gleda sa svakog zida? Po Novom Sadu i okolini smo to prefarbali, a onda su nam išvrljali stranku natpisima „Ratko Mladić – heroj“. Onda smo mi postavili transparent koji je prekrio čitavu fasadu, da je Mladić ratni zločinac osuđen za genocid, a malo sam ja tu dodao i mog odnosa prema svemu tome koji nije baš za svilene uši i jednostavno da se razumijemo oko toga - kazao je Čanak za Hayat.

Dodao je da u Srbiji nema smisla pričati o tome ko je opozicija, a ko nije, u odnosu prema vlasti. Naveo je da je odrednica ko misli da je Mladić heroj, a ko misli da je zločinac.

- Mi mislimo da je zločinac i antifašisti u Srbiji misle da je zločinac. Vrlo je jasna stvar. Okupilo se nekakvog ološa uspjeli su sa susjedne zgrade nešto to da obore. Nastavlja se, pa vidjet ćemo koliko će ko izdržati - naveo je Čanak.

U četvrtak policija nije zaštitila transparent na zgradi LSV-a, dok je Mladićev mural u Njegoševoj ulici u Beogradu branila od aktivista koji su ga željeli ukloniti.

- Srbija se sprema za izbore u aprilu i trudi se da ne maše ni na jednu stranu, nego da se pravi neutralna. To pitanje će morati da se otvori vrlo jasno. Jer to nije pitanje ovoga ili onoga, već je pitanje na kojim osnovama počiva ova zemlja. To su pitanja na koja se mora odgovoriti. Da li su Mladić i Karadžić heroji ili zločinci, da li je sjeveroistočna BiH dio Bosne i Hercegovine ili nije, da li Crnogorci kao nacija postoje, da li Bošnjaci kao nacija postoje. Da li Crna Gora treba da bude nezavisne ili da bude dio nekakvog „srpskog sveta“, da li sa Prištinom razgovarati ili tvrditi stalno da je to lažna država. Samo je srbijanski nacionalizam pravi.  Jako mu pomažu i hrvatski šovinizam. Ima ekstremizma svugdje, ali ja sam odavde i moja je ljudska obaveza da se ovdje borim - kazao je Čanak za Hayat. 

Smatra i da su transparent četničkog vojvode i zločinca Draže Mihailovića, ali i Živojina Mišića, iscrtani pored murala Mladiću da bi se napravila neka paralela da je to isto.

- Nema to nikakve veze jedno s drugim. Mihailović je možda u početku i imao ideju da bude neki antifašista i da se bori protiv okupatora, ali je poslije postao najobičniji kolaboracionista, što znamo iz svjedočenja naših predaka, onih koji su pravili četnički klan. Živojin Mišić se tu našao zato što se poteže u davnu historiju da bi se njome pravdala sramna sadašnjost. Kakav crni heroj Ratko Mladić, on je doveo u poziciju Srbiju i narod, za koji je tobože bio vezan, da bude pod sankcijama i skapavaju po zimi i kupuju benzin iz plastičnih flaša i žive ispod granica ljudskog dostojanstva. To je taj „brižljivi“ Ratko Mladić, to je sav taj ološ koji se krije, od Radovana Karadžića pa nadalje - kazao je Čanak.

Sve oko, kako smatra, prija nekim desničarima koji „varaju raspamećenu omladinu izmišljenim pričama o velikoj prošlosti“.

- Sad mi treba da šutimo, ne dolazi u obzir. Oni nek cijepaju, mi ćemo raditi naš posao pa da vidimo ko će više idržati - zaključio  je Čanak.

(SzILSV, 19.11.2021)Izjave | Ponedeljak, 16. 05. 2022. | Komentara: 0

Srbija zaslužuje jaku i organizovanu proevropsku političku opciju

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je premalo istinskih proevropskih stranaka u Srbiji i da je to razlog zbog kog se ova politička opcija ne vidi u javnosti. 
Izjave | Subota, 07. 05. 2022. | Komentara: 0

Naša država postaje sigurna kuća za ratne zločince

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Šid Dejana Đurđević izjavila je da je lokalna vlast u Šidu uspela da spoji nespojivo.
Izjave | Subota, 23. 04. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Srbiji će uvesti sankcije zbog ljubavi prema zločincu iz Moskve

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je da su Srbiji prošli put uvedene sankcije međunarodne zajednice zbog Slobodana Miloševića, a sada će joj biti uvedene sankcije zbog Vladimira PutinaARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook