Mladić nije nikakav heroj. On je zločinac!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 20. 11. 2021. | Komentara: 0

Mladić nije nikakav heroj. On je zločinac!

SARAJEVO - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak kaže da su građani Srbije došli u poziciju da, kao oblik dokazivanja ultradesničara, na sve strane gledaju murale zločinca Ratka Mladića.

LSV

- Pa to je bezobrazluk. Ubica i ratni zločinac, osuđen za genocid treba da nas gleda sa svakog zida? Po Novom Sadu i okolini smo to prefarbali, a onda su nam išvrljali stranku natpisima „Ratko Mladić – heroj“. Onda smo mi postavili transparent koji je prekrio čitavu fasadu, da je Mladić ratni zločinac osuđen za genocid, a malo sam ja tu dodao i mog odnosa prema svemu tome koji nije baš za svilene uši i jednostavno da se razumijemo oko toga - kazao je Čanak za Hayat.

Dodao je da u Srbiji nema smisla pričati o tome ko je opozicija, a ko nije, u odnosu prema vlasti. Naveo je da je odrednica ko misli da je Mladić heroj, a ko misli da je zločinac.

- Mi mislimo da je zločinac i antifašisti u Srbiji misle da je zločinac. Vrlo je jasna stvar. Okupilo se nekakvog ološa uspjeli su sa susjedne zgrade nešto to da obore. Nastavlja se, pa vidjet ćemo koliko će ko izdržati - naveo je Čanak.

U četvrtak policija nije zaštitila transparent na zgradi LSV-a, dok je Mladićev mural u Njegoševoj ulici u Beogradu branila od aktivista koji su ga željeli ukloniti.

- Srbija se sprema za izbore u aprilu i trudi se da ne maše ni na jednu stranu, nego da se pravi neutralna. To pitanje će morati da se otvori vrlo jasno. Jer to nije pitanje ovoga ili onoga, već je pitanje na kojim osnovama počiva ova zemlja. To su pitanja na koja se mora odgovoriti. Da li su Mladić i Karadžić heroji ili zločinci, da li je sjeveroistočna BiH dio Bosne i Hercegovine ili nije, da li Crnogorci kao nacija postoje, da li Bošnjaci kao nacija postoje. Da li Crna Gora treba da bude nezavisne ili da bude dio nekakvog „srpskog sveta“, da li sa Prištinom razgovarati ili tvrditi stalno da je to lažna država. Samo je srbijanski nacionalizam pravi.  Jako mu pomažu i hrvatski šovinizam. Ima ekstremizma svugdje, ali ja sam odavde i moja je ljudska obaveza da se ovdje borim - kazao je Čanak za Hayat. 

Smatra i da su transparent četničkog vojvode i zločinca Draže Mihailovića, ali i Živojina Mišića, iscrtani pored murala Mladiću da bi se napravila neka paralela da je to isto.

- Nema to nikakve veze jedno s drugim. Mihailović je možda u početku i imao ideju da bude neki antifašista i da se bori protiv okupatora, ali je poslije postao najobičniji kolaboracionista, što znamo iz svjedočenja naših predaka, onih koji su pravili četnički klan. Živojin Mišić se tu našao zato što se poteže u davnu historiju da bi se njome pravdala sramna sadašnjost. Kakav crni heroj Ratko Mladić, on je doveo u poziciju Srbiju i narod, za koji je tobože bio vezan, da bude pod sankcijama i skapavaju po zimi i kupuju benzin iz plastičnih flaša i žive ispod granica ljudskog dostojanstva. To je taj „brižljivi“ Ratko Mladić, to je sav taj ološ koji se krije, od Radovana Karadžića pa nadalje - kazao je Čanak.

Sve oko, kako smatra, prija nekim desničarima koji „varaju raspamećenu omladinu izmišljenim pričama o velikoj prošlosti“.

- Sad mi treba da šutimo, ne dolazi u obzir. Oni nek cijepaju, mi ćemo raditi naš posao pa da vidimo ko će više idržati - zaključio  je Čanak.

(SzILSV, 19.11.2021)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.
Izjave | Subota, 20. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: U LSV nema konfuzije, vreme je za mlađe ljude

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da u stranci nema konfuzije posle odlaska višegodišnjeg lidera.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook