Neutralnost u okolnostima rata praktično znači stajanje na stranu agresora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 22. 12. 2022. | Komentara: 0

Neutralnost u okolnostima rata praktično znači stajanje na stranu agresora

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš smatra da neutralnost u okolnostima rata praktično znači stajanje na stranu agresora. 

LSV

- Ruski narod može biti naš prijatelj, ali Putinova Rusija ne, koliko god se Vučić pothranjivanjem energetskih i bezbednosnih strahova trudio da dokaže suprotno. Samo vojvođanski NIS da vrate, lakše bismo mogli da prebrodimo aktuelnu krizu, a mogli bismo i da se protiv nje borimo usaglašeno sa partnerima iz EU koji su već naši najveći investitori i donatori. Dalje, treba biti politički elementarno pristojan. Ono što Putin radi u 21. veku donekle je uporedivo s onim što je Milošević radio na kraju prošlog ili što je Hitler radio tokom Drugog svetskog rata - sprovođenje ekspanzionističke politike pod izgovorom svih sunarodnika u jednoj državi. Oba puta smo videli kako se to završilo - kaže Kostreš za NIN.
 
(SzILSV, 22.12.2022)



Izjave | Subota, 20. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: U LSV nema konfuzije, vreme je za mlađe ljude

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da u stranci nema konfuzije posle odlaska višegodišnjeg lidera.
Izjave | Ponedeljak, 17. 04. 2023. | Komentara: 0

Marton (LSV): Predsednik i premijerka etiketiraju novinare i gaze slobodu medija

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da su pretnje novinarima nedopustive, pogotovo od strane predsednika republike i premijerke.

Izjave | Subota, 08. 04. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Nikada više zloupotreba u javnom sektoru kao danas

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da nikada nije bilo toliko zloupotreba u javnom sektoru kao danas. Komentarišući izjavu narodnog poslanika DS-a Srđana Milivojevića da Nikola Tesla danas ne bi mogao da očitava strujomere bez članske karte SNS, Kostreš je rekao da to nije daleko od istine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook