Nova većina od odbeglih, izbačenih, osumnjičenih i nateranih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 11. 09. 2012. | Komentara: 0

Nova većina od odbeglih, izbačenih, osumnjičenih i nateranih

NOVI SAD – Sutra ćemo videti da li je Srpska napredna stranka, uz pomoć pritisaka i ucena republičkog nivoa vlasti skupila dovoljan broj odbornika da smeni demokratski izabranu vlast u gradu, istakla je danas predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov.

Aleksandra Jerkov

U izjavama za RTV, TV Pink i TV Prvu, Jerkova je poručila da su sve opcije i dalje otvorene, ali da se skupšinska većina pravi na sednici u skupštinskoj sali, a ne na drugim mestima, zbog čega će se tek sutra videti da li će nova vlast biti izabrana.
– Ukoliko Srpska napredna stranka sutra bude napravila većinu, to će biti većina odbeglih, izbačenih, osumnjičenih i nateranih. Odbornici Socijalističke partije Srbije koji su naterani da uđu u ovu većinu, odbornici Srpskog porkreta obnove koji su odbegli sa liste Lige socijaldemokrata Vojvodine, odbornici Dveri koji su izbačeni iz svoje stranke i odbornici Romske demokratske stranke koji su osumnjičeni za kupovinu glasova – istakla je Jerkova. Dodala je da će ta nova većina, ako bude formirana imati legalitet, ali ne i legitimitet.

(BILSV, 11.09. 2012.)



Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.
Izjave | Subota, 30. 10. 2010. | Komentara: 0

Jerkov: Mladić mora biti uhapšen

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov iz javila je za Nacionalni građanski da Ratko Mladić mora biti uhapšen bez obzira na ekonomsku krizu, jer to nije samo obaveza Srbije prema međunarodnoj zajednici već i prema njenim građanima.
Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kostreš: Promena Ustava realna 2012. godine

NOVI SAD - Povodom četvorogodišnjice referenduma za usvajanje Ustava Srbije, održanog 28. i 29. oktobra 2006. godine, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, juče je u izjavama za TV Pink i Radio televiziju Vojvodine upozorio da pitanje koje je danas veoma aktuelno, pitanje regionalizacije i decentralizacije Srbije nije moguće urediti na valjan način po ovom Ustavu, pošto nisu jasno definisana prava i mogućnosti regiona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook