Obeležena godišnjica tragične pogibije Olega Nasova

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica tragične pogibije Olega Nasova

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i zamenik gradonačelnika Zoran Mandić, povodom obeležavanja godišnjice tragične pogibije Novosađanina Olega Nasova, položili su danas cveće na spomen-ploču na platou ispred Varadinskog mosta.

Oleg Nasov poginuo je 1. aprila 1999. godine, prilikom rušenja starog Varadinskog mosta tokom NATO bombardovanja. Pored predstavnika grada, cveće na spomen-ploču su položili porodica Olega Nasova, kao i delegacija Vojske Srbije.

- Oleg Nasov je žrtva, u nažalost dugom nizu nevinih žrtava, nastradalih tokom ratova koji su se vodili na ovim prostorima devedesetih godina prošlog veka. Obaveza svih nas je da ne zaboravimo ovaj tragičan događaj, kako se stradanja više nikada ne bi ponovila. I prema budućim generacijama ali i prema onima koji su nevino izgubili živote, imamo obavezu da gradimo društvo koje će imati bolju budućnost, u kojoj se neće ponavljati nenadoknadivi gubici - kazao je Jovanović nakon polaganja cveća.

(BILSV, 01.04.2011.)




Izjave | Petak, 20. 05. 2011. | Komentara: 0

Jovanović podržao osnivanje REKOM-a

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović danas je dao potpis podrške za osnivanje REKOM-a, Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o svim žrtvama ratnih zločina i drugih teških kršenja ljudskih prava počinjenih na teritoriji bivše SFRJ u periodu od 1991-2001.
Izjave | Sreda, 18. 05. 2011. | Komentara: 0

Laburisti podržali napore LSV na decentralizaciji Srbije

BEOGRAD - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u sastavu lider LSV Nenad Čanak i portparolka i narodna poslanica Aleksandra Jerkov, sastala se danas u Narodnoj skupštini Republike Srbije sa delegacijom Laburističke partije Velike Britanije u sastavu Dejvid Vejn, ministar za Evropu u vladi u senci Velike Britanije i Nabila Satar,međunarodni sekretar Laburističke partije.
Izjave | Sreda, 18. 05. 2011. | Komentara: 0

Saradnja Rijeke i Novog Sada

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović primio je danas u novosadskom parlamentu zamenika gradonačelnika Rijeke Miroslava Matešića i člana Gradskog veća za privredu Rijeke Andriju Vitezića i sa njima razgovarao o budućoj saradnji dva grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook