Obeležena godišnjica tragične pogibije Olega Nasova

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica tragične pogibije Olega Nasova

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i zamenik gradonačelnika Zoran Mandić, povodom obeležavanja godišnjice tragične pogibije Novosađanina Olega Nasova, položili su danas cveće na spomen-ploču na platou ispred Varadinskog mosta.

Oleg Nasov poginuo je 1. aprila 1999. godine, prilikom rušenja starog Varadinskog mosta tokom NATO bombardovanja. Pored predstavnika grada, cveće na spomen-ploču su položili porodica Olega Nasova, kao i delegacija Vojske Srbije.

- Oleg Nasov je žrtva, u nažalost dugom nizu nevinih žrtava, nastradalih tokom ratova koji su se vodili na ovim prostorima devedesetih godina prošlog veka. Obaveza svih nas je da ne zaboravimo ovaj tragičan događaj, kako se stradanja više nikada ne bi ponovila. I prema budućim generacijama ali i prema onima koji su nevino izgubili živote, imamo obavezu da gradimo društvo koje će imati bolju budućnost, u kojoj se neće ponavljati nenadoknadivi gubici - kazao je Jovanović nakon polaganja cveća.

(BILSV, 01.04.2011.)




Izjave | Petak, 22. 04. 2011. | Komentara: 0

Baćanović: Čađ je najveći zagađivač vazduha u Srbiji

BEOGRAD - Čađ iz kućnih ložišta je najveći zagađivač vazduha u Srbiji, izjavila je danas medijima pomoćnica ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje Danica Baćanović povodom Dana planete Zemlje. Ona i dodala da je taj problem najizraženiji u Užicu. Baćanovićeva je navela da je i saobraćaj jedan od glavnih zagađivača vazduha u Srbiji i da je taj problem delimično rešen prestankom proizvodnje benzina sa visokim sadržajem olova.
Izjave | Četvrtak, 21. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Najvažnije postići političku saglasnost

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, koji je nedavno imenovan za predsednika Radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine, izjavio je jutros za RTS, povodom početka rada ove Radne grupe, da će oni dati sve od sebe da se zakon donese što pre.
Izjave | Četvrtak, 21. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakon o imovini Vojvodine do septembra

NOVI SAD - Predsednik Radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine Bojan Kostreš, izjavio je danas da je realno očekivati da zakon o imovini i prihodima AP Vojvodine, bude gotov do početka septembra.
- Tehnički je vrlo jednostavno napraviti taj zakon, a veliki je problem da se on politički usaglasi - rekao je Kostreš u Beogradu, gde se danas prvi put sastala Radna grupa za izradu tog zakona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook