Odluka o budućnosti koalicije u Novom Sadu posle izbora za organe gradskog odbora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 09. 11. 2022. | Komentara: 0

Odluka o budućnosti koalicije u Novom Sadu posle izbora za organe gradskog odbora

NOVI SAD – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da je Gradski odbor LSV Novi Sad raspušten i da njime rukovodi povereništvo koje nema politički kapacitet da donese odluku o izlasku iz koalicije u gradskoj vlasti. On je istakao i da je gradska organizacija Lige u Novom Sadu, između ostalog, raspuštena je i zbog izjava koje odstupaju od zvaničnih stavova i stranke i povereništva Gradskog odbora, a kakva je bila i poslednja izjava Aleksandra Kravića. 

LSV

- Odbornici LSV nisu bili prisutni na već nekoliko sednica Skupštine grada Novog Sada. To je jasan dokaz da dolazi do preispitivanja našeg stava o toj koaliciji u Gradu Novom Sadu i činjenica da će narednih meseci doneti odluku o tome da li mi ostajemo ili napuštamo koaliciju. Za desetak dana će delegati XIII kongresa LSV izabrati novo rukovodstvo stranke, a u martu slede izbori za organe opštinskih i gradskih odbora, pa i novosadskog – kazao je Marton za televiziju Nova S.




Izjave | Utorak, 07. 03. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Zapad je rešen da u svom dvorištu reši sve konflikte, Rusija dugo neće biti akter u međunarodnim odnosima

Istoričar dr Milivoj Bešlin, jedan od potpisnika apela za prihvatanje evro-američkog sporazuma o Kosovu, istakao je da nije siguran da je taj sporazum istorijska šansa koja se nalazi pred Srbijom, ali da je svakako reč o veoma važnom procesu koji se dešava.
Izjave | Subota, 04. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Položaj Vojvodine govori o nivou demokratičnosti u Srbiji

Položaj Vojvodine govori o nivou demokratičnosti u Srbiji i to je upravo i glavni problem zašto 2023. nije usvojen Zakon o finansiranju Vojvodine koji je, po Ustavu, morao biti usvojen do kraja 2008. godine, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Izjave | Petak, 03. 03. 2023. | Komentara: 0

Evropski sporazum za Kosovo se ne može odbiti

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da evropskim sporazumom Kosova i Srbije niko nije pobedio. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook