Odluka o budućnosti koalicije u Novom Sadu posle izbora za organe gradskog odbora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 09. 11. 2022. | Komentara: 0

Odluka o budućnosti koalicije u Novom Sadu posle izbora za organe gradskog odbora

NOVI SAD – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da je Gradski odbor LSV Novi Sad raspušten i da njime rukovodi povereništvo koje nema politički kapacitet da donese odluku o izlasku iz koalicije u gradskoj vlasti. On je istakao i da je gradska organizacija Lige u Novom Sadu, između ostalog, raspuštena je i zbog izjava koje odstupaju od zvaničnih stavova i stranke i povereništva Gradskog odbora, a kakva je bila i poslednja izjava Aleksandra Kravića. 

LSV

- Odbornici LSV nisu bili prisutni na već nekoliko sednica Skupštine grada Novog Sada. To je jasan dokaz da dolazi do preispitivanja našeg stava o toj koaliciji u Gradu Novom Sadu i činjenica da će narednih meseci doneti odluku o tome da li mi ostajemo ili napuštamo koaliciju. Za desetak dana će delegati XIII kongresa LSV izabrati novo rukovodstvo stranke, a u martu slede izbori za organe opštinskih i gradskih odbora, pa i novosadskog – kazao je Marton za televiziju Nova S.




Izjave | Utorak, 21. 02. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Pravo na pijaću vodu zaštititi Ustavom

Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava predlog struke da se pravo na pijaću vodu zaštiti Ustavom, kaže za portal N1 član Predsedništva LSV Zdenko Kolar, navodeći primer Slovenije koja je još 2016, kao prva evropska zemlja, pravo na pijaću vodu uvela u Ustav.
Izjave | Subota, 18. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Proterati ruskog ambasadora, Rusija je iza desničarskih protesta

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozvao je premijerku Anu Brnabić da iz Srbije protera ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka, ukoliko se dokaže da Rusija stoji iza desničarskih protesta.
Izjave | Četvrtak, 16. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Poruka Sretenja je sloboda, sve suprotno od onog kako je vlast tumači

"Poruka Sretenja, kao dvostrukog praznika - ustanka i ustavnosti, je potpuno drugačija od one kakvom je sadašnja vlast tumači. Prava poruka je emancipacija, oslobođenje, sloboda, i to ne samo ka spolja, nego i unutrašnja, od lične vlasti i autoritarizma", izjavio je istoričar Milivoj Bešlin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook