Orban rehabilituje Hortija, a Srbija sramotno ćuti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 07. 09. 2022. | Komentara: 0

Orban rehabilituje Hortija, a Srbija sramotno ćuti

NOVI SAD – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je za N1 da je država Srbija ćuti pred činjenicom da je u zgradi parlamenta u Budimpešti otkrivena bista Mikloša Hortija, državnog poglavara Mađarske za vreme Drugog svetskog rata, čije su trupe odgovorne za smrt skoro 20.000 ljudi na teritoriji Vojvodine.

LSV

- Država Srbija ćuti, iz njima znanih razloga i baš zato je Liga socijaldemokrata Vojvodine odlučila da pozove Vladu Republike Srbije da isto kao što je Izrael, 2017. kada je Orban izjavio da je Mikloš Horti bio odličan političar i odličan lider Mađarske, Izrael je reagovao. Isto tako Srbija treba da reaguju, da uputi oštar protest Vladi Mađarske - smatra Marton.

- Bisti čoveka koji je proglašen za ratnog zločinca nije mesto u mađarskom parlamentu i sramota je što i premijerka Ana Bnabić i ostali članovi Vlade ćute. Posao Vlade Republike Srbije po zakonu, po Ustavu je da brani interese naše zemlje. Kada je Mikloš Horti bio lider Mađarske, Jugoslavija je napadnuta od strane te države i moralo se reagovati - ukazuje Marton.

(SzILSV, 07.09.2022)



Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Istina se mora otkriti

NOVI SAD - Inicijativu REKOM svakako treba podržati jer ona vodi ka pomirenju " izjavila je na tribini "Da se zna, da se ne ponovi" portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov. REKOM je inicijativa za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava od 1991. do 2001. godine na prostoru bivše SFRJ.
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Liga će tražiti sastanak sa ministrom Dačićem

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će u narednih sedam dana zvanično zatražiti susret sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem da bi ga upoznali sa svojim zahtevom za formiranje vojvođanske policijske uprave, kaže za Politiku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Novi Sad da pokaže da je tolerantan grad

NOVI SAD - Novi Sad ima priliku da pokaže kako je još tolerantan grad koji može da ima problem s onim što je na bilbordu, ali neće nasiljem reagovati na to " izjavila je za današnji Nacionalni građanski portparolka LSV Aleksandra Jerkov povodom bilborda, koji su se pojavili u Novom Sadu, a na kojima se dva muškarca odnosno dve žene zaklinju na vernost jedno drugom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook