Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 

LSV

Šućurović je na današnjem zasedanju Skupštine AP Vojvodine, u delu predviđenom za pitanja poslanika, istakao da su poslanici Vojvođanskog fronta – LSV-VP još prošle nedelje pozvali vojvođansku vladu da učini ovaj korak, a u međuvremenu je direktor izabran, pa vraćen stari vršilac dužnosti.

- Pokrajinske institucije imaju svoje članove u Upravnom odboru RTV i oni moraju inicirati hitno održavanje sednice i izbor direktora. Zahtevamo od svih članova Upravnog odbora RTV da pokažu apsolutnu ozbiljnost i učine sve da prestane sramotno v.d. stanje u pokrajinskom javnom medijskom servisu. Dva i po meseca ima kako je konkurs gotov, v.d. i dalje nije izabran, da bi pre neki dan bio izabran v.d. i to osoba koja uopšte nije konkurisala na konkursu, a dve osobe koje su konkurisale imaju sve uslove. Mogli ste uveliko izabrati do sad direktora RTV – kazao je Šućurović.

On je naglasio da je za dve i po godine u Crnoj Gori bilo izabrano već tri vlade, a mi ne možemo da izaberemo direktora televizije, te podsetio da je iz pokrajinskog budžeta u prethodnom mandatu odvajano dosta sredstava upravo za tu televiziju. 

- Nije mi jasno kako ne želimo da imamo direktora koji će raspolagati tim sredstvima i da ne izađemo sa što jasnijim informacijama prema građanima Vojvodine – zaključio je Šućurović.

(SzILSV-Vojvođani, 22. 06. 2023)



Izjave | Četvrtak, 30. 04. 2020. | Komentara: 0

Vojvodina, poljoprivrednici i porodice najviše zakinuti rebalansom budžeta

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga izjavila je da se pandemija ne može predvideti, ali da svaka država, po preporuci Svetske zdravstvene organizacije, mora da donese zakone koji se tiču zaraznih bolesti i raznih pandemija.
Izjave | Četvrtak, 30. 04. 2020. | Komentara: 0

Ako zakon ne bude jednak za sve, mogući su sukobi na ulici

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak traži da policija identifikuje učesnike sinoćne bakljade u Beogradu i drugim gradovima Srbije, tokom kojih je vređana opozicija i podržavana aktuelna vlast i dodao da su, ukoliko zakon ne bude jednak za sve, mogući sukobi na ulici.
Izjave | Sreda, 29. 04. 2020. | Komentara: 0

Videćemo kako će se demokratija pokazati na predstojećim izborima

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da se Vlada Srbije u početku pandemije koronavirusa nije dobro snašla, ali da je situacija sada konsolidovana. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook