Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu
za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu
za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući početak pregovora o rekonstrukciji Vlade Vojvodine, potpredsednik pokrajinske vlade Dušan Jakovljev rekao je za današnji Dnevnik da će konačan stav Lige socijaldemokrata Vojvodine o tom predlogu doneti njeno Predsedništvo.

Jakovljev je kazao i da je LSV spremna za razgovor o toj temi, ali da ipak "sve zavisi od pokrajinskog premijera Bojana Pajtića", te da smatra da samo smanjenje broja resora nije presudno za efikasniji rad te vlade.

"Administracija u Vojvodini bila bi mnogo efikasnija kad bi se republička vlast odgovornije odnosila prema njoj, odnosno kad bi brže donosila zakone o imovini i finansiranju nadležnosti Pokrajine " ocenio je Jakovljev. U izjavi za Blic, Jakovljev je istakao da mu je predsednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić preneo ideju da se smanji broj sekretarijata jer uzimajući u obzir nadležnosti, može da izazove otpor republike što pokrajinska vlada ima više sekretarijata nego država ministarstava.

"On mi je, dakle, preneo ideju o rekonstrukciji, o sekretarijatima koje je moguće spojiti " naveo je Jakovljev, koji je i predsednik Političkog saveta LSV.

(BILSV, 08. 03. 2011.)




Izjave | Utorak, 07. 03. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Zapad je rešen da u svom dvorištu reši sve konflikte, Rusija dugo neće biti akter u međunarodnim odnosima

Istoričar dr Milivoj Bešlin, jedan od potpisnika apela za prihvatanje evro-američkog sporazuma o Kosovu, istakao je da nije siguran da je taj sporazum istorijska šansa koja se nalazi pred Srbijom, ali da je svakako reč o veoma važnom procesu koji se dešava.
Izjave | Subota, 04. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Položaj Vojvodine govori o nivou demokratičnosti u Srbiji

Položaj Vojvodine govori o nivou demokratičnosti u Srbiji i to je upravo i glavni problem zašto 2023. nije usvojen Zakon o finansiranju Vojvodine koji je, po Ustavu, morao biti usvojen do kraja 2008. godine, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Izjave | Petak, 03. 03. 2023. | Komentara: 0

Evropski sporazum za Kosovo se ne može odbiti

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da evropskim sporazumom Kosova i Srbije niko nije pobedio. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook