Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu
za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu
za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući početak pregovora o rekonstrukciji Vlade Vojvodine, potpredsednik pokrajinske vlade Dušan Jakovljev rekao je za današnji Dnevnik da će konačan stav Lige socijaldemokrata Vojvodine o tom predlogu doneti njeno Predsedništvo.

Jakovljev je kazao i da je LSV spremna za razgovor o toj temi, ali da ipak "sve zavisi od pokrajinskog premijera Bojana Pajtića", te da smatra da samo smanjenje broja resora nije presudno za efikasniji rad te vlade.

"Administracija u Vojvodini bila bi mnogo efikasnija kad bi se republička vlast odgovornije odnosila prema njoj, odnosno kad bi brže donosila zakone o imovini i finansiranju nadležnosti Pokrajine " ocenio je Jakovljev. U izjavi za Blic, Jakovljev je istakao da mu je predsednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić preneo ideju da se smanji broj sekretarijata jer uzimajući u obzir nadležnosti, može da izazove otpor republike što pokrajinska vlada ima više sekretarijata nego država ministarstava.

"On mi je, dakle, preneo ideju o rekonstrukciji, o sekretarijatima koje je moguće spojiti " naveo je Jakovljev, koji je i predsednik Političkog saveta LSV.

(BILSV, 08. 03. 2011.)




Izjave | Utorak, 21. 06. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Na socijaldemokratiji treba ozbiljno raditi

NOVI SAD - Zaista verujem da socijaldemokratija nudi dobro društvo kojem treba da stremimo, i mislim da je prostor za delovanje socijaldemokratske opcije kod nas ogroman a neiskorišćen i da na tome u budućnosti treba ozbiljno poraditi " izjavila je potpredsednica pokrajinskog parlamenta Maja Sedlarević.
Izjave | Utorak, 21. 06. 2011. | Komentara: 0

Promena Ustava preduslov za pravu decentralizaciju

ZRENJANIN - Proces decentralizacije mora biti celokupan, pa stoga mora početi promenom Ustava Republike Srbije koji je najveći ograničavajući faktor za kvalitetan i celokupan proces decentralizacije, istakao je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.
Izjave | Utorak, 14. 06. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina adut Srbije u evrointegracijama

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine danas je održana promocija publikacije "Vodič kroz strategiju Evropa 2020", koju je priredio Evropski pokret u Srbiji. Promociju je otvorila potpredsednica pokrajinske Skupštine Maja Sedlarević, koja je tom prilikom istakla da očekuje da će naša zemlja do 2020. godine biti članica Evropske unije, naglasivši pri tom da je Vojvodina adut Srbije na tom putu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook