Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu
za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu
za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući početak pregovora o rekonstrukciji Vlade Vojvodine, potpredsednik pokrajinske vlade Dušan Jakovljev rekao je za današnji Dnevnik da će konačan stav Lige socijaldemokrata Vojvodine o tom predlogu doneti njeno Predsedništvo.

Jakovljev je kazao i da je LSV spremna za razgovor o toj temi, ali da ipak "sve zavisi od pokrajinskog premijera Bojana Pajtića", te da smatra da samo smanjenje broja resora nije presudno za efikasniji rad te vlade.

"Administracija u Vojvodini bila bi mnogo efikasnija kad bi se republička vlast odgovornije odnosila prema njoj, odnosno kad bi brže donosila zakone o imovini i finansiranju nadležnosti Pokrajine " ocenio je Jakovljev. U izjavi za Blic, Jakovljev je istakao da mu je predsednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić preneo ideju da se smanji broj sekretarijata jer uzimajući u obzir nadležnosti, može da izazove otpor republike što pokrajinska vlada ima više sekretarijata nego država ministarstava.

"On mi je, dakle, preneo ideju o rekonstrukciji, o sekretarijatima koje je moguće spojiti " naveo je Jakovljev, koji je i predsednik Političkog saveta LSV.

(BILSV, 08. 03. 2011.)




Izjave | Ponedeljak, 30. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: O imovini i restituciji pre letnje pauze

NOVI SAD - Zakoni o restituciji i o javnoj svojini trebalo bi da budu usvojeni u republičkom parlamentu do letnje pauze - izjavio je za Dnevnik predsednik radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš.
Izjave | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš razgovarao sa Đelićem o zakonu o imovini

NOVI SAD - Predlog Zakona o javnoj svojini trebalo bi da bude upućen na osvajanje Skupštini Srbije do leta, čim se usaglase preostala politička pitanja, najavili su juče potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić i predsednik Radne grupe za izradu Zakona o imovini i prihodima Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš, javlja RTV.
Izjave | Subota, 28. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Hapšenje Mladića može dati i odgovor na pitanje zašto su ubijeni gardisti

NOVI SAD - Sinoć smo bili u prilici da još jednom vidimo kako se zločini i zločinci zaklanjaju iza lažnog patriotizma i kako se pod raznoraznim izgovorima ruši grad " izjavila je na današnjoj konferenciji za novinare portparolka LSV Aleksandra Jerkov komentarišući nerede koje su sinoć u Novom Sadu izazvali mladići okupljeni na navodnom protestu povodom hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook