Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu
za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu
za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući početak pregovora o rekonstrukciji Vlade Vojvodine, potpredsednik pokrajinske vlade Dušan Jakovljev rekao je za današnji Dnevnik da će konačan stav Lige socijaldemokrata Vojvodine o tom predlogu doneti njeno Predsedništvo.

Jakovljev je kazao i da je LSV spremna za razgovor o toj temi, ali da ipak "sve zavisi od pokrajinskog premijera Bojana Pajtića", te da smatra da samo smanjenje broja resora nije presudno za efikasniji rad te vlade.

"Administracija u Vojvodini bila bi mnogo efikasnija kad bi se republička vlast odgovornije odnosila prema njoj, odnosno kad bi brže donosila zakone o imovini i finansiranju nadležnosti Pokrajine " ocenio je Jakovljev. U izjavi za Blic, Jakovljev je istakao da mu je predsednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić preneo ideju da se smanji broj sekretarijata jer uzimajući u obzir nadležnosti, može da izazove otpor republike što pokrajinska vlada ima više sekretarijata nego država ministarstava.

"On mi je, dakle, preneo ideju o rekonstrukciji, o sekretarijatima koje je moguće spojiti " naveo je Jakovljev, koji je i predsednik Političkog saveta LSV.

(BILSV, 08. 03. 2011.)




Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Jovanović obišao radove na gradskom stadionu

NOVI SAD - Prvi, od četiri buduća reflektora stadiona "Karađorđe" u Novom Sadu, montiran je danas ispred istočne tribine gradskog stadiona. Kako je najavljeno prilikom obilaska današnje montaže, u narednom periodu postaviće se i ostala tri reflektora čime će stadion "Karađorđe" ispuniti sve uslove za održavanje sportskih takmičenja i utakmica u noćnim terminima.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Usvojen amandman LSV koji garantuje 30 odsto žena u parlamentu

NOVI SAD/BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da će usvajanje amandmana na Zakon o izboru narodnih poslanika, koji predviđa da svaki treći kandidat na izbornoj listi bude žena omogućiti da u parlamentu bude obezbeđeno prisustvo 30 odsto žena.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Sada se možemo okrenuti evropskim integracijama

BEOGRAD - Hapšenje Ratka Mladića znači raskid sa prošlošću i mogućnost da se Srbija najzad okrene budućnosti, ocenio je danas lider LSV Nenad Čanak u uključenju u vesti TV Prva. Kako je naveo, sada bi na površinu, naročito kroz saradničku mrežu koja je štitila Ratka Mladića sve ove godine, trebalo da isplivaju vrlo indikativni detalji o tome ko je sve bio umešan u njegovo skrivanje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook