Proruska struja u Srbiji želi da Crna Gora nestane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 06. 08. 2022. | Komentara: 0

Proruska struja u Srbiji želi da Crna Gora nestane

PODGORICA / NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je potpisivanje Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve udaljavanje od procesa evropskih integracija po standardima srpske agenture.

LSV

- Proruska struja u Srbiji ima veliki interes za nestankom Crne Gore. Golim okom je vidljivo da je ovaj čin potpisivanja ugovora sa crkvom Srbije udaljavanje sa evropskog puta, baš kao što je Srbija poslednjih godina, zaklinjući se u evropske integracije kao glavni interes vlade, postigla da je prvi put u istoriji podrška EU pala ispod pedeset odsto. Osamdeset odsto ljudi u Srbiji veruje da je njen najveći spoljnotrgovinski partner Rusija a ne Evropska unija. Permanentno ispiranje mozga je standard srpske agenture koji sledi ovaj mladić, koji nezasluženo obavlja funkciju premijera Crne Gore - kazao je Čanak.

Dodaje da Abazovića treba sprečiti da pobegne.

- Ne dajte mu da pobegne! Čim više ne bude predsednik Vlade, on će pokušati da pobegne tamo gde je sklonio pare, koje su mu obećane. Činjenica je da oni, koji su ga platili da izda Crnu Goru, njega preziru isto kao i oni koje je izdao. Izdajice niko ne poštuje a najmanje oni za čije interese to radi. Dritan Abazović je izdao put za koji se zalaže većina građana Crne Gore - istakao je Čanak.

Podseća i da je Srbija pukla kao građanska država onog momenta kad je veronauka uvedena u škole.

- Onog momenta kad popovi uđu u škole i vojsku u sekularnoj državi, ta država više nije sekularna, i to je ono što čeka Crnu Goru, ako se ne bude suprotstavila - zaključuje Čanak.

(SzILSV, 06.08.2022)



Izjave | Subota, 14. 10. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Građani ne misle ništa dobro o naprednjacima

Komentarišući promociju novih članova Srpske napredne stranke, koji uglavnom dolaze iz sveta sporta i desnog bloka, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan kostreš kaže da svako ima pravo da se učlani kad hoće u koju god stranku.
Izjave | Sreda, 11. 10. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Odlaganje lokalnih izbora dokaz da SNS nije sigurna u pobedu u Novom Sadu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš ocenio je da su gotovo sve lokalne samouprave u Vojvodini ostavljene za izbore na proleće. I to bi, kako kaže bilo fer, ako bi se uz te lokalne izbore organizovali i pokrajinski. 
Izjave | Ponedeljak, 18. 09. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Šešeljev generalni sekretar i radikalska perjanica se ne mogu pobediti populizmom i nacionalizmom

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da su sada drugačije okolnosti nego 5. oktobra 2000. godine i da bi, svakako, opozicija prvo trebala da pobedi na izborima, pa tek onda da je, ukoliko za time bude bilo potrebe, brani na ulici.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook