Sada se možemo okrenuti evropskim integracijama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Sada se možemo okrenuti evropskim integracijama

BEOGRAD - Hapšenje Ratka Mladića znači raskid sa prošlošću i mogućnost da se Srbija najzad okrene budućnosti, ocenio je danas lider LSV Nenad Čanak u uključenju u vesti TV Prva. Kako je naveo, sada bi na površinu, naročito kroz saradničku mrežu koja je štitila Ratka Mladića sve ove godine, trebalo da isplivaju vrlo indikativni detalji o tome ko je sve bio umešan u njegovo skrivanje.

"Ali to je sada manje bitno, bitnije je da se Srbija sada može okrenuti svojoj budućnosti - evropskim integrativnim procesima, decentralizaciji, demokratizaciji i poboljšanju kvaliteta života svih svojih građana " istakao je Čanak. On je dodao i da je preostali haški optuženik, Goran Hadžić manje značajan pošto je i njegova uloga u događajima devedesetih godina bila mnogo manja.

"Mislim da on neće biti toliki problem ni kao uslov za dalje evropske integracije, a mislim da neće biti ni tako veliki problem njegovo hapšenje " kaže lider LSV. Nenad Čanak je ocenio da je Srbija sada stekla uslov da prestane da bude zemlja koja štiti ratne zločince.

"Ljaga će se sprati onda kada se odreknemo i ideja koje su dovele do toga da se zločini dogode. A to je proces, to ne može da se uradi jednim hapšenjem " istakao je on. Komentarišući mogućnost spajanja postupaka Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, Čanak je rekao da to ne bi trebalo raditi pošto su njihove uloge bile potpuno drugačije. On je ocenio i da je hapšenje na dan kada je u Srbiju došla Visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton koincidencija.

"Nama svako malo neko dolazi i prosto bi bilo čudno da se to desilo kad niko nije tu. Tako da mislim da jeste koincidencija, jer da je bilo kakva namera, onda bi se moglo naći i neki mnogo bolji termin " zaključio je Nenad Čanak. 

(BILSV, 26. 05. 2011)




Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook