Saradnja Rijeke i Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 18. 05. 2011. | Komentara: 0

Saradnja Rijeke i Novog Sada

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović primio je danas u novosadskom parlamentu zamenika gradonačelnika Rijeke Miroslava Matešića i člana Gradskog veća za privredu Rijeke Andriju Vitezića i sa njima razgovarao o budućoj saradnji dva grada.

Tokom razgovora istaknuta je spremnost da se saradnja, pored kulture i sporta, proširi i na privredu, a kao potvrda toga, za jun je dogovorena poseta novosadskih privrednika Rijeci gde će se održati niz sastanaka sa privrednicima iz hrvatskog grada i okoline. Predsednik Skupštine Novog Sada i zamenik gradonačelnika Rijeke ocenili su da je iniciranje saradnje dva grada bio "pun pogodak", a na sastanku je precizirano da će se kontakti u okviru kulturnih ustanova Novog Sada i Rijeke nastaviti i istovremeno proširivati. Delegacija hrvatskog grada, u okviru boravka u Novom Sadu, posetila je i Poljoprivredni sajam.

Jovanović je danas primio i članove Društva prijateljstva Norflok/Norič & Novi Sad i sa njima razgovarao o tradicionalnoj saradnji dva grada, koja traje više decenija. Delegaciju članova Društva prijateljstva predvodili su bračni par Piter i Dajana Bekli, počasni građani Novog Sada, a u posetu glavnom gradu Vojvodine došlo je još četvoro članova Društva. Tokom razgovora je istaknuta spremnost Društva da posreduju između zaposlenih u kulturnim ustanovama dva grada, s obzirom da je Norič pre dve godine bio u užem krugu izbora za evropsku prestonicu kulture, dok Novi Sad želi to da bude 2020. godine. Razgovarano je i o razmeni mladih muzičara, koja se ostvaruju već nekoliko godina i koja bi u narednom periodu trebala biti intenzivirana.

(BILSV, 17. 05. 2011.)




Izjave | Utorak, 29. 08. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vlastima lični interes važniji od stabilnosti društva

Nijedna odluka Aleksandra Vučića i njegovog režima neće uspeti da skrene pažnju od činjenice da se u našoj zemlji sve teže živi i da su građanke i građani Srbije spremni za promene, mišljenja je Bojan Kostreš, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani.
Izjave | Ponedeljak, 21. 08. 2023. | Komentara: 0

Marton: Susret Vučića i Orbana dobra prilika da uklone Hortijevu bistu iz parlamenta

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Aleksandar Marton istakao je da bi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić trebalo da iskoristi priliku da se tokom susreta sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom informiše o uklanjanju biste Mikloša Hortija iz parlamenta te države.
Izjave | Četvrtak, 03. 08. 2023. | Komentara: 0

Protivustavno i neprikladno da državni organi slave krsnu slavu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je to što je Vojska Srbije dobila i u utorak prvi put proslavila krsnu slavu još jedan dokaz da je u Srbiji sve moguće kada ste na vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook